28. helmi, 2014

Savukirjolohi "piirakka"

Tässä erään Australian Master Chef voittajan resepti mukailtuna Suomeen sopivaksi. En kerro nimeä, ettei tule juonipaljastuksia. Repepti on piirakan nimellä, mutta en kyllä oikein osaa sanoa mikä se on, mutta hyvää se joka tapauksessa on!

 

1 savustettu kirjolohi

Kalalientä 300 ml

20g voita

1 rkl oliiviöljyä

1 paprika pilkottuna

1 sipuli pilkottuna

Kuminaa noin 1 rkl

150 ml creme fraichea

2 rkl silputtua tilliä

1/2 limen mehu

4 palaa paahtoleipää

40g parmesan juustoa

 

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Kuumenna voi ja öljy ja keitä paprikaa ja sipulia kuminalla maustettuna kunnes ovat pehmeitä

3. Lisää 300 ml kalalientä. Voit keittää kalaliemen itse tai käyttää kalaliemikuutioita.

4. Keitä kunnes nesteestä hävinnyt noin puolet

5. Lisää paloiteltu savukala ja cream fraiche ja keitä noin 10 min. Lisää silputtu tilli ja limen mehu ja keitä vielä muutama minuutti.

6. Laita seos uuni uunivuokaan. Revi päälle paahtoleipä paloiksi. Laita uuniin kunnes pinta ruskistuu.

7. Paahda muutama leipä ja pilko paahdettu leipä uunista otetun paistoksen pinnalle.

Ripottele pinnalle parmesan juusto. Grillaa uunissa kunnes juusto on sulanut.

Koristele tilillä ja kuminan siemenillä.

8. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.