9. maalis, 2014

1 kala 2 ruokaa

Kokeilin tehdä yhdestä kalasta 2 ruokaa. Kalana oli 1100 g painanut kirjolohi. Ajatuksena oli tehdä yksi pääruoka ja yksi pieni iltapala. Ensin savustin kala Opa-sähkösavustimessa. Sen jälkeen otin pieneen muovikippoon palan savustettua kirjolohta. Lopusta kalasta tein lasagnen. Yllättävän hyvin sopi kalakin lasagneen. Siitä tuli 3-4 hengen ruoka. Suosittelen kokeilemaan.

 

Toiseksi tein iltapalan. Kalaa ei ollut paljon, joten piti suunnitella helppo ja pieni iltapala.

 

1 Patonki

1 valkosipuli

Oliiviöljyä

Pestoa

Parmesaania

Kirjolohta

 

1 Leikkaa patonki paloiksi viistottain

2 Hiero leivät valkosipulilla

3 Lisää patonkipalojen päälle oliiviöljyä

4 Lisää leipien päälle pestoa, niin että pinta peittyy

5 Laita peston päälle kirjolohta

6 Lisää parmesaani kirjolohen päälle

7 Laita leivät hetkeksi kuumaan uuniin grilliin, vain siksi aikaa, että juusto sulaa kirjolohen päälle