5. touko, 2014

Silakoita

Silakka aika on toukokuussa parhaimmillaan. Silakanonginta on helppoa. Ei tarvita edes syöttejä, vaan kirkkaita koukkuja. Tuoreempaa kalaa saa etsiä kun silakat tuo suoraan kotiin ja perkaa ne.

Silakoita voi savustaa, halstrata tai tehdä silakkapihvejä. Kaveriksi perunamuusia niin on todella hyvää. 

Jos silakkaruokien teko on vaikeata, niin tässä helppo silakkaresepti. Hyvän ruuan teko ei voi olla helpompaa.

 

Puhdista silakat. Ota suolet ja päät pois. Selkärangan voit poistaa ruuan valmistumisen jälkeen.

 

Laita peratut silakat lomittain uunivuokaan. Lisää silakoiden päälle purkki pestoa tai tee pesto itse. Laita päälle vielä Emmental juustoa. Lisää 2 dl kermaa silakoiden päälle. Uuni lämpötila 220 astetta ja 25-30 min.

Kaveriksi perunamuusia.