1. elo, 2014

Katkarapupullat

350 g kuorittuja katkarapuja

1 kananmuna

2 rkl maissijauhoja

50 g korppujauhoja

2 silputtua salottisipulia

2 hienonnettua valkosipulinkynttä

1 tl seesamiöljyä

2 rkl riisiviinietikkaa

1 rkl kalakastiketta

1 tl inkivääriä

1/4 tl rouhittua mustapippuria

suolaa maun mukaan

öljyä paistamiseen

korppujauhoja leivitykseen

 

Valuta ja tapauttele katkaravut kuiviksi. Pilko ihan pieniksi. Lisää muna, maissijauhot ja korppuajauhot ja sekoita.

Lisää loput ainekset, paitsi mahdolliset leivityskorppujauhot ja sekoita taikina käsin tasaiseksi. Jäähdytä taikinaa jääkaapissa ainakin 30 min. 

Kastele kädet ja pyöritä taikinasta 16 pyörykkään, halkaisija noin 4 cm. Jos haluat, voit pyörittää pullat korppujauhoissa, näin niihin tulee rapea pinta. Kokeilimme sekä korppujauhoilla ja ilman. Meille maistui paremmin ilman.

Kaada noin 3 cm öljyä kattilaan ja kuumenna se. Kun öljy on kuumaa paista pullat erissä kutakin erää noin 6 min. Käännä pyörykät 2-3 minuutin jälkeen. Kuumenna öljy uudelleen erien välissä. Pullista pitäisi tulla kullanruskeita ja täysin kypsiä. Valuta talouspaperin päällä ennen tarjoilua.

Maukasta. Tarjoile esim. perunaamuusin kanssa. Meille maistuivat pelkästään vain raikkaan salaatin kera.

 

Resepti kirjasta: Jez Felwick - Suuri lihapullakirja s. 70