3. elo, 2014

Grillatut kalatacot

Tämä ruoka maistuu hyvin helteisenä kesäpäivänä. Käytin tällä kertaa haukea.

 

Marinadi:

1 limetin kuori raastettuna

2 rkl limetin mehua

2 rkl öljyä

2 rkl appelsiinimehua

1 tl hunajaa

 

Tee marinadi vatkaamalla yhteen limetin kuoriraaste ja mehu, appelsiinimehu, öljy ja hunaja. Kaada seos matalaan vuokaan, johon kalafileiden tulee mahtua vierekkäin.

Laita kalafileet (2 haukifilettä) marinadiin ja anna marinoitua toiselta puolelta huoneen lämmössä 15 min. ja käännä fileet ja anna marinoitua toiset 15 min.

 

Kuumenna grilli.

 

Majoneesi:

1 kananmuna

1 rkl sitruunamehua

1 tl dijon-sinappia

suolaa

1 4/5 dl oliiviöljyä

1 4/5 dl rypsiöljyä

 

Sekoita valkaimella kananmuna, sitruunamehu, sinappi ja 1/4 tl suolaa. Sekoita öljyt keskenään

mittakannussa. Jatka vatkaamista ja lisää seokseen öljy ohuena tasaisena norona ja vatkaa kunnes

majoneesi on sakeaa. Lisää vielä ruokalusikallinen lämmintä vettä ja sekoita vielä hetki. Maistele ja

mausta tarvittaessa. (Majoneesi säilyy jääkapissa ilmatiivissä astiassa enintään 3 päivää).

 

Ota kala marinadista ja kaada marinadi pois. Sivele kalafileet molemmin puolin tasaisesti majoneesilla.

 

Paista kala grillissä molemmin puolin kerran kääntäen kauttaaltaan kypsäksi.

Pilko grillattu kala haarukalla suuhun mahtuviksi paloiksi.

 

Maissi-tai vehnätortilloja ja keräkaalia hienoksi silputtuna.

 

Salsa:

1 1/4 dl créme fraichea

2 tl dijon sinappia

2 tl valkoviinietikkaa

 1 avokado puolitettuna, kivi poistettuna, kuorittuna ja leikattuna pieniksi paloiksi.

Suolaa ja pippuria.

 

Kokoa tacot laittamalla niihin kalaa ja kaalia, kukkurallinen lusikka salsaa ja ripaus tuoretta korianteria. Tarjoile heti.

Resepti on mukailtu kirjan Grillimestari: Fred Thompson resepteistä.