6. syys, 2014

Kalahampurilaisia

Kalahampurilaisen pihvin tein hauesta ja särjestä. 2/3 haukea ja 1/3 särkeä. Syödessäni tätä mietin,  miten paljon olen vuosien varrella jättänyt käyttämättä särkeä. Järkevä särjen käyttö olisi suotavaa. Poistamalla vesistöstä särkeä, vähentää se vesistöjen kuormitusta huomattavasti. Samoin ympäristöjäämiä särjissä on paljon vähemmän kuin vaikkapa isossa silakassa ja lohessa. Niinpä tästä lähtien käytän sitä paljon enemmän. Varsinkin kevään onkireissuilla särkeä saa vaikka kuinka paljon. Niin ja kalahampurilaisen maku on todella mehevä. Hakkaa ketjuhampurilaiset mennen tullen. Nyt vain pyytämään särkeä ongella tai katiskalla. Weke-katiskalla saa särkiä nopeasti.

 

Kalapihvit:

Jauha perattu hauki ja särki lihamyllyllä.

Lisää seokseen paistettu sipuli, kananmuna, 0,5 dl korppujauhoja, sitruunapippuria ja mausteita maun mukaan sekä noin 1 dl turkkilaista jugurttia tai kermaviiliä. Leivo pihveiksi ja paista pannulla tai grillissä.

 

Täytä hampurilaissämpylä pihvillä, juustolla, salaatilla, tomaatilla ja esim. chilikastikkeella ja

remoulade kastikkeella tai muilla mieleisilläsi maustekastikkeilla.

 

Kuvatun hampurilaisen päälle tulee vielä raikasta salaattia ja pihvitomaatti viipale.