7. loka, 2014

Kampasimpukoita ja katkarapuja

Telkkarista tulee aika usein ruokareseptejä kampasimpukoista. Varsinkin Masterchef Australia käyttää resepteissä usein kampasimpukoita. Se on ymmärrettävää, sillä maa on pullollaan tuoreita meren antimia. Maa tuottaa upeita raaka-aineita ruuan valmistukseen oltiin sitten merellä tai manterella. Ei siis mikään ihme, että maa pullistelee kuuluisia moderneja ravintoloita. Tällä kertaa en kuitenkaan ottanut reseptiä kalaruokaan Australiasta, vaan käytin pelkästään inspiraatiota lähteenä. Reseptin otin Suomesta. Mustikkakeitto on omia hörhöilyjä. Mastechef Australia pyörii Jimilla 18.00 ja uusinta tulee seuraavana iltapäivänä ja vielä kertaalleen viikonloppuna.

 

Kampasimpukoita

Katkarapuja

Pestoa

Suolaa

Mustapippuria

Oliiviöljyä

Yrttejä

 

Kastike

 

1 /2 dl oliiviöljyä

Basilikaa

1/2 -1 valkosipulin kynsi

1 chili

1/2 dl mustikkakeittoa

 

Kastike on 1-2 henkilölle. Lisää määriä kun haluat kastiketta enemmän.

 

 

Valmista kastike tehosekoittimessa. Paista kampasimpukat nopeasti todella kuumalla pannulla pari minuuttia puoleltaan. Lisää suolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä. Älä paista niitä liian kauan tai niistä tulee kumisia.

 

Lopuksi paista katkaravut nopeasti pestossa. Ripottele päälle tuoreita tuoksuvia yrttejä.