7. joulu, 2014

Pastaa, savukalaa ja uppomuna

Ei ole hetkeen tullut päivitettyä ruokablogia. Olen odotellut muikkuja, mutta eipä niitä ole saanut kelirikon takia.

Tänään kokeilimme ensimmäistä kertaa uppomunan tekoa. Sen seurana pastaa ja savukalaa.

Valitsimme mustakalalla värjätyn tumman tuorepastan, joka laitettiin lautaselle linnunpesän muotoon. Sisus täytetettiin savustetulla lohella ja sitten päälle se uppomuna:

1 l vettä  
1 dl etikkaa  
  ripaus suolaa  
4 kananmunaa  

Keitä vesi esim. korkeareunaisessa paistinpannussa, lisää etikka ja suola. Säädä lämpö pienelle niin, että vesi poreilee vain vähän. Riko munat yksitellen esim. kahvikuppiin ja valuta hitaasti ja varovasti veteen. Hauduta 3-4 min. kunnes valkuainen hyytyy. Valkuainen kätkee sisälleen vielä löysän keltuaisen. Nosta munat vedestä reikäkauhalla.

Koristelimme basilikalla ja kasvissipseillä.

Hyvälle maistui.