22. heinä, 2015

Rapu

Rapu kausi on alkanut. Muistathan desinfioida merrat ennen niiden käyttöä.

Rapujen keittäminen:

Varaa 5-20 kpl rapuja /ruokailija

1. Tarkista, että kaikki ravut ovat tarpeeksi isoja ja eläviä. Pienet ravut kannattaa päästää takaisin veteen. Siten niistä on enemmän iloa tulevina vuosina.

2. Huuhtele ravut hyvin kylmän veden alla.

3. Kiehauta 10 l vetta suuressa kattilassa. Kaikkien rapujen pitää peittyä heti kunnolla vedessä.

4. Lisää veteen 2 rk karkeaa suolaa jokaista vesilitraa kohti. Lisää veteen myös 6-7 sokerinpalaa sekä nippu tillin varsia ja kukintoja.

5. Laita suurimmat ravut kiehumaan ensin. Laita kattilaan kansi. Keitä rapuja 12-15 minuuttia.

6. Kun ravut ovat kypsiä, ota kattila pois liedeltä ja poista tillit. Laita veteen uudet tillit varsineen ja kukintoineen. Jäähdytä kattila keitinliemineen kylmässä vedessä tai järvessä.

Kuva:Linda Åslund