24. heinä, 2015

Punainen kalakeitto

Piristävä erilainen kalakeitto. Ohjeesta poiketen käytimme kalana seitä.

4 perunaa
2 porkkanaa
4 lehtisellerinvartta
1 pieni purjosipuli
1 1/4 l vähäsuolaista kalalientä
1 tlk (390 g) yrteillä maustettua tomaattimurskaa
  rouhittua mustapippuria
  (mineraalisuolaa)
400 g kalafileitä (kirjolohta ja kuhaa tai ahventa)
  hienonnettua tuoretta tilliä
  hienonnettua tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Kuori ja lohko perunat. Kuori ja kuutioi porkkanat. Huuhdo ja suikaloi lehtisellerinvarret sekä halkaistu purjosipuli.

Kuumenna kalaliemi ja tomaattimurska kiehuvaksi. Lisää kaikki kasvikset ja mausta keitto mustapippurilla sekä tarvittaessa mineraalisuolalla. Keitä kasviksia 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat sopivan pehmeitä.

Paloittele kalafileet ja lisää ne keiton joukkoon. Hauduta miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes kalapalat ovat kypsiä.

Höystä valmis keitto hienonnetulla tillillä ja basilikalla. Tarjoa runsaskuituisen ja mahdollisimman vähäsuolaisen täysjyväruisleivän kanssa.

Toimittaja: Sirkka Hirvonen

Ohje: http://ruoka.fi/reseptit/punainen-kalakeitto