30. elo, 2015

Lohipastrami

n. 600 g lohifileen keskipalaa

1 rkl karkeaa suolaa

1 tl sokeria

rouhittua valkopippuria

rouhittua mustapippuria ja sitruunapippuria

Pane lohi nahkapuoli alaspäin kelmun päälle. Ripottele päälle suola, sokeri ja valkopippuri. Kääri kala kelmuun ja anna maustua jääkaapissa ainakin 6 h. Jos pidät suolaisesta, voi olla vaikka seuraavaan päivään.

Pyyhi lohen pinnalta suola pois ja leikkaa pitkittäin neljäksi nahattomaksi tangoksi. Sekoita pippurit keskenään ja ripottele ne lohen päälle. Paahda lohitankoja kuumalla pannulla joka sivulta hetki niin, että vain kalan pinta on kypsä, mutta kala on sisältä punaista. Kääri jokainen pastramipala erikseen kelmuun ja pane jääkaappiin pariksi tunniksi.

Leikkaa lohesta parin sentin viipaleita ja tarjoa esim sinappikastikkeen kanssa. Itse nautimme sitä pelkästään uusien perunoiden kanssa ja herkullista oli.