• On käsittämätöntä miten paljon roskaa ja mikromuovia tulee raketeista. Lumen mukana roska menee mereen tai jää luotoon. Miksi raketit on vielä sallittu ympäristörikos.

  Espoo 1.1.2021

 • Pienten ojien kautta mikromuovi valuu mereen. Pienet ojat ovat myös kutupuroja kaloille. Ojissa näkee jätteitä mikromuovista lähtien aina muovikasseihin ja ostoskärryihin asti.

  Espoo 25.1.2021

 • Miksi muovipakkaukset pitää heittää maahan, kun ne voisi laittaa roskikseen.

  Espoo 26.1.2021

 • Muovipullot

  Muovipullot syntyvät liittämällä yhteen öljy- ja kaasumolekyylejä. Muovipelletit puristetaan muotissa muovipulloksi. Luontoon heitetty pullo seilaa puroista jokiin ja meriin. Meressä pullot hajoavat mikromuoviksi. Pienet kalat syövät mikromuoveja, kuten lyhtykalat. Mustekalat syövät lyhtykaloja ja tonnikalat mustekaloja. Kun ihminen syö tonnikalaa siirtyy mikromuovi ihmiseen.
  #muovipullo #mikromuovi

 • Haamuverkot

  Haamuverkko on kalanpyydys, joka ei ole kalastajan hallussa ja se jää pitkiksi ajoiksi meriin tai järviin. Haamuverkot pyydystävät kaloja, merilintuja ja delfiinejä ja ne tuhoavat koralliriuttoja. Merissä arvioidaan olevan 640 tonnia haamuverkkoja.
  #haamuverkko

 • Muovipussit

  Suvilahdessa Helsingissä 21.10.2019 kuvattu muovikassi, joka roikkui puussa. Roskat oli kerätty kyllä muovipussiin, mutta sen jälkeen kiinnitetty puusta roikkumaan. Muovikasseihin kuolee runsaasti lintuja ja pullonkorkit aiheuttavat linnuille suolitukoksia.
  #muovipussi #mikromuovi #linnut