Tenolta

Kun katsoo Tenonojoen lojien noususurantaa, niin tilanne näyttää huonolta. Kaloja on noussut vuorokaudessa vain 400 paikkeilla. Jo kolmas huono kesä peränjälkeen ja tämän vuien vihreä nousukäyrä on taas paljon alempana. Lähtötasokin on jo todella huono.

Kuitenkin onnistujiakin on jo ollut. Moni suurempi seurue on jo kantanut useampia kaloja jokitörmälle. Suurin osa kaloista on ollut yli 10 kg mörssäreitä. Eilenkin Jorma Hämäläinen oli saanut Lohirannasta 18 kg lohen. Hänhän on meidä nimeämänä kapteeni Haddock. Hän kyllä saa lohen vaikka tyhjästä kaivosta. On kyllä niin kokenut lohimies ja hänessä elää joella kuulemani mukaan lohitäi. 

Tietysti kausi on vielä hyvin nuori. Tämä viikko Teolla on ollut pohjoistuulta ja lämpötilat lähellä nolla. Onhan se ikävä soutaa vastaiseen, mutta kumma kyllä silloin niitä isoja lohia tulee. Nythän lohien on hyvä nousta, kun vesi on korkealla. Myös heittomiehet ovat saaneet joitakin kookkaita kaloja.

#tenojoki #lohiranta #nuorgam #sirma #vetsikko #lohenkalastus #utsjoki #välimaa #tyhjäkaivo #jormahämäläinen #kapteenihaddock #soutaa #heittomiehet #isotlohet #photography #atlanticsalmon #lapland #lappi #kokenutlohimies #lohitäi #lohitäimiehessä #lapinhulluus #vesikorkealla

Jaa tämä sivu