19. marras, 2013

Tavaraa

Katselin eilisen päivän lauantain ostoja. Ihan hyviä ja mieluisia ostoksia. Maltoin mieleni ja tein huutokaupassa vain pari heräteostosta. Toinen heräteostoksista meni tutkimuskäyttöön ja toinen osto tuli tehtyä ihan ahneuksissa. Tämä oli todella hyvän värinen pätäkkä, jossa oli poikkeuksellisen suuri koko. Muuten huusin tiukan etukäteissuunnitelman mukaan.

 

Moni myyjä tuntui olevan tyytyväinen, joka tuo jatkuvuutta tulevaisuuteen. Eiköhän kohta ole taas maalipurkit auki? Hyvä tekijä pystyy myös uusiutumaan. Siitä tässä on kysymys. Koko ajan pitää tekijän kehittää uutta. Yksilöllisyys myy keräilijöille.

 

Yksilöllisyys vaatii myös tekijää satsaamaan hyviin työkaluihin, vannesahaan, laadukkaisiin ruuveihin ja käsityönä tehtyihin lasisilmiin. Ainakin jos suunnitelmissa on houkutuskalojen teko. Hyvät työkalut kestävät ihmisiän, huonot pitää vaihtaa jo vuoden kuluttua.

 

On hienoa asua maassa, jossa on näin paljon yksilöllisiä valmistajia, vaikka yleinen mielipide ei olekaan yleensä pienvalmistajien puolella. Onneksi lauantain kaltaisissa tilaisuuksissa pienvalmistaja oli voittaja.  Suurvalmistajat poljetaan laudanrakoihin. Täällä eivät kiinalaiset liukuhihnapajat juhli. Kotimaiset pienvalmistajat olivat päivän selviä voittajia. Enemmänkin on kysymys itse valitusta onnellisemmasta elämäntavasta ja omistautumisesta, kuin suurista voitoista.

Jaa tämä sivu