12. tammi, 2014

Berliini

Heitimme Jaanan kanssa kolmen päivän pikakeikan Berliiniin. Ensivisiitin jälkeen ei oikein vielä osaa sanoa paljonkaan kaupungista. Kaupunkihan ei ole mikään kovin kaunis, eikä kovin romanttinenkaan. Romantiikka piti itse koittaa vääntää. En tiedä onnistuinko? Eikä arkkitehtuurisesti Berliini ole mikään helmi. Kuitenkin rumienkin talojen välissä on paljon moderneja rakennuksia. Osa vanhoista rakennuksista on mieleenpainuvia. Miten paljon Berliinin taloja muuttui kivikasoiksi, kun liittoutuneet moukaroivat Berliiniä. Vaikka Berliinin mahtipontisuudesta muistuttivat massiiviset rakennukset ja leveät kadut, niin osa Berliinin viehätyksestä on varmasti vielä tallella. Kaupunkihan on iso boheemielämän häkkyrä. Purista oma tuotteesi pullosta.

Museot

 

Kaupunki on täynnä upeita museoita, joista on vaikea valita. Kävimme kolmessa päivässä niin monta museota, kuin mahdollista. Museot ylittivät kokoelmillaan, esillepanollaan ja rakennuksillaan kaikki villeimmätkin odotukseni. Erityishuomio pitää antaa museoiden henkilökunnalle. Osassa museoissa oli todella ystävällinen ja vieraan huomioiva henkilökunta. En aikaisemmin ole kokenut missään vastaavaa.

 

Ruoka

 

Ruoka vaikutti erinomaiselta ja valinnanvaraa on todella paljon. Söimme saksalaista, italialaista ja kiinalaista ruokaa. Upeita olivat myös ravintolakadut, joissa vieri vieressä oli erinomaisia ravintoloita. Huomio kiinnittyi loistavaan leipään ja konditoriatuotteisiin. Tänäänkin matkalla lentokentällä moni leipomo oli auki, vaikka kello oli vasta kuusi aamulla. Leipäpuodit olivat siistejä ja leipä tietysti lämmintä. Ruoka ja leipä tietysti halvempaa, kuin Suomessa. Vika ei ole kauppiaissa, vaan systeemissämme. Niin ja kakkupalat ovat sitten todella isoja.

 

Liikenne

 

Liikennettä Berliinissä on selvästi muita suurkaupunkeja vähemmän. Helppo liikkua kartan avulla. Kävelimme paljon, mutta käytimme myös takseja ja busseja. Kaksikerroksisia busseja oli helppo käyttää. Bussilla menimme lentokentälle. Vaikka oli aamu, busseja meni lentokentälle 9 minuutin välein. Helppoa ja miellyttävää.

 

Ostokset

 

Teimme vähän ostoksia, sillä niitä voi tehdä Suomessakin. Vähän tylsäksi on mennyt Saksassakin, sillä lähes samat merkit joka paikassa. Kuitenkin valinnanvaraa on halvan ja kalliiden tuotteiden varalla. Isoimmilla kaduilla oli aika ikävää. Pienemmillä sivukaduilla ihmiset alkoivat monesti jutella. Ihmisläheistä. Jaana etsi talvisaappaita, mutta enää ei oikein ollut kokoja tallella. Ostin muurin luota erään katutaitelijan tuotoksen. Oli sellainen tunne, että olisi pitänyt ostaa useampi. Oli sen verran hyviä töitä. Onneksi niitä saa kuulemma Facebookin kautta tilattua lisää. Toivottavasti tulevaisuuden Banksy.

 

 

Hotelli

 

Hotelimme Proarte Maritim oli upea. Astuessani aulaan luulin, että olimme väärässä hotellissa. Uskomaton hinta/laatusuhde. Hotellimme oli design- ja taidehotelli. Sehän sopi meille. Tosin sitä emme tienneet etukäteen. Ainoa miinuspuoli oli aamiaisen hinta. Menimme joka aamu kadulle aamupalalle. Kaupunki on täynnä massiivisen suuruisia hotelleja. Pieniä ja romanttisia hotelleja en nähnyt.

 

Tulevina päivinä lisää Berliinistä. Iloinen Berliini saa meidät toisenkin kerran vaivakseen.

 

Jaa tämä sivu