24. marras, 2011

24.11.2011

Ihana päivä. Tänään sain keskittyä vain kirjoittamiseen. Vain minä ja kirjoituspöytä otimme mittaa toisistamme.

  Tauolla luin Pierre la Muren kirjaa "Punainen Mylly", jonka ostin eurolla myyjäisistä pari viikkoa sitten. Toki minulla oli kirja jo aikaisemmin kirjahyllyssäni, mutta halusin tutkia olisiko tässä painoksessa jotain oleellista eroa. "Oletko nähnyt sen?" Ainakin teksti on suurempaa!

 Kirjahan kertoo taiteilija Henri de Toulouse-Lautrecin elämästä. Hän rakasti elämää! Rakastiko elämä häntä?

  Kirja tuo mieleeni Oiva Heinosen, joka aikoinaan suositteli minulle kirjaa. Samalla hän suositteli minulle kirjaa "Kuu ja kupariraha". Oiva eli kirjoille. Tavallaan ne olivat myös pakotie hänelle, kun hänen rakas vaimonsa kuoli. Oiva rakasti vanhoja mestareita. Hänen suuri suosikkinsa oli Rembrandt ja myös sarjakuva-albumit olivat Oivalle rakkaita.

  Oiva opetti minulle paljon kirjoista. Rakasta kirjoja! Aivan, kun hän ohjaisi minua ylhäältä. Lue kaikki aiheesta jota rakastat. Pidä oma tyylisi ja pääsi! Älä anna periksi.

 Oiva varmaan seikkailee Design museon kirjastossa hyllyjen välissä. Oivan kirjastosta meni kirjoja sinne. Oiva sai kirjoihin pienen omisteen vuonna 1994.

  Minulla on kirjahyllyssäni on Oivan kirjastosta kirja The Norman Rockwell Album, joka oli Oivalle mieluisa. Sen selkämys on kulunut lukemisesta. Sisällä lehtileike Norman Rockwellin kuolemasta

vuonna 1978.

 Ystävyytemme Oivan kanssa ei kuole koskaan.

Jaa tämä sivu