24. maalis, 2012

Perhoja

 Lang`sin huutokauppa on taas kevään suuria kohokohtia. Huutokauppa järjestetään 21. - 22.4. Muistaakseni jotain muutakin on samana päivänä. Pitäisi olla kahdessa huutokaupassa samaan  aikaan ja vielä järjestämässä kirjamyyntiä myyjäisissä. On siinä yhdelle päivälle ja miehelle paljon puuhaa.

 

Lang´sin huutokaupasta ei ole vielä tullut luetteloa ulos, mutta heidän sivujensa ennakko-tunnelmat jo kertovat huikeasta tasosta. Viime vuosina ja aikoina perhojen keräily on ottanut suuren askeleen eteenpäin. Myyntikäyrät osoittavat 45-80 asteen kulmassa ylöspäin. Noteerauksia tulee niin Ebayssa, kuin huutokaupoissa.

 

Oikeastaan mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut. Tavaran määrä on vain lisääntynyt ja laukaissut

kysyntäpiikin. Tämä näkyy myös hinnoissa, sillä perhoista on maksettu 300-800 dollarin kappalehintoja. Nyt kannattaa vielä ostaa näitä perhoja, sillä tulevaisuudessa hinnat voi olla karussa. Tulevassa huutokaupassa on tarjolla ainakin  Paul Schmooklerin, Dave Whitlockin, Carrie Stevensin ja Elsie Darbeen töitä.

 

Lang`sin huutokaupan huutokauppaluettelo on jo tapaus sinänsä. Hienolla tavalla saadaan tallennettua ja dokumentoitua esineistöä tuleville sukupolville. Vielä vuosien kuluttua voidaan

tutustua menneeseen tarjontaan. Vaatii uskomattoman paljon työtä saada valmiiksi tuon kokoluokan luettelo. Kuvat ovat hyvät ja kuvaukset esineistä ja niiden kunnosta totuudenmukaisia. Luettelot sisältävät paljon historiallista tietoa.

 

Myös suomalaiset perhonsitojat voisivat olla luettelossa. Onhan meillä lukematon määrä kuuluisa perhonsitojia. Joensuun rannat pullistelee kuuluisia sitojia. On lohineuvos Pasi Kettusta, Lohi-Erkkaa, Olli Koskista, Esa Hurria ja Heimo Turusta. Miehet saavat luultavasti Scotlannissa oman Wiskey-merkin, sillä  sen verran usein Karjalan-kunnailla on kaikunut lohipoolien rantamilla. Heidän lisäkseen ympäri maatamme on huippuluokan perhonsitojia.

 

Eli taas on valvottavaa Lang`sin huutokaupassa, sillä huutokauppa kestää aina noin 12 tuntia yhteen menoon. Huutokauppa on nähtävissä Livenä LiveAuctioneers sivuilla  huutokaupan alettua. Jos aikoo tehdä tarjouksia huutokaupassa, on rekisteröidyttävä huutokauppaan muutamaa päivää aiemmin. Lue tarkkaan huutokaupan säännöt, ettei tule yllätyksiä.

Jaa tämä sivu