14. marras, 2014

Jetron jämäkkä

Iltalehti kertoi kuinka turkulainen talohanuristi Jetro Rostedt oli saanut oman nimikkomakkaran. Hän oli itse saanut päättää sisällön ja rakeisuuden. Nimeksi tuli "Jetron jämäkkä". Makkaran valmistaa Liedon lihakauppa. Sitten iltäpäivällä kuulin kuinka Suomi Pop keskusteli samasta asiasta. He pohtivat mikä tulisi makkaralle nimeksi jos sinä saisit päättää. Siinä minäkin aloin miettiä makkaralle nimeä. Minulla tulisi varmaankin nimeksi "Ilkan pätäkkä" tai viikon teemaan sopiva "Ilkan lörtsy". Entä sitten "Poskenkorva"? Anthony Bourdain kehoittaa käyttämään hyödyksi kaikki ruhonosat. Poskenkorvassa olisi sian poskea ja korvaa. Samalla se olisi kannanottoa Valviran tulevaa viinapolitiikkaa vastaan. Jäisi jäljelle joku korva.

Ensi kesä näyttää tuleeko "Jetron jämäkästä" myyntimenestys. Se voi olla myyntihitti kesän festareilla, ainakin Turun ympäristössä. Lopetetaan Jetron sanoin: "Harvalla pojalla on jämäkkä näin isosti esillä".

Jaa tämä sivu