22. touko, 2012

Kalamaratonista voitto!

Viime viikonloppuna järjestettiin Kalamaraton Helsingissä ja Kotkassa. Yhteensä 91 joukkuetta osallistui raskaaseen ja vaativaan 24 tunnin kisaan. Ilmat suosivat jälleen kerran Kalamaratonia ja

kalalajeja nousi mukavasti. Kisassahan on tarkoitus saada mahdollisimman monta eri kalalajia vuorokauden aikana.

Joukkueemme Team Teisti voitti Kotkan Kalastuskisan uudella lajiennätyksellä 25. Vanhakin Kotkan ennätys 19 oli joukkueemme nimissä. Kisa meni siis hiukka putkeen, kun entinen ennätys parani 6 lajilla. En olisi vielä viime vuonna uskonut moiseen. Voittomme oli jo 3:s putkeen. Kotkasta kaikki

joukkueet ovat saaneet 2008-2011 28 eri kalalajia.

Kuitenkin kehitys kisassa on mennyt niin paljon eteenpäin, että alan jo tippua hiukan kelkasta. Pitäisi harjoitella paljon enemmän. Alan olla jo joukkueelle riippakivi. Varsinkin yökalastuksesta olen jo tippunut totaalisesti kyydistä. Herrat Jerry Tapio ja Jesse Rantanen ovat siinä aivan Malkinin vertaisia virtuooseja. Harkinnassa on osallistunko enää ensi vuonna kisaan? Olinhan mukana jo 12 vuotta sitten vuonna 2001. Paljon on siis koettu kilpailun aikana. Kahtena ekana vuonna sijoitus oli 4:s. Joukkueissa WWW ja Kasi-Team. Sen jälkeen tuli laskukausi, kunnes nousu kohti kärkeä alkoi. Jotenkin olen varmasti kisassa jollain lailla mukana, mutta miten se selviää myöhemmin. Kuvaus tai juniorijoukkueiden tukeminen saattaa olla yhtenä vaihtoehtona.

Onnittelut myös AC Deliurimille Helsingin hienosta voitosta ja uudesta lajiennätyksestä 30. Meneekö 40 vielä rikki tulevina vuosina? Batterit tärisemään! Nyt vaan Kotkan kisaan mukaan etsimään allikkosalakkaa, mustatokkoa, mustakitatokkoa ja Kiinan nukkujaa.

Tänä vuonna kisamäski onnisti erinomaisesti. Harjoituksissa ei yhtään turpaa, mutta kisassa niitä tuli 6-8 kpl jatkuvalla syötöllä. Iso karppi lähti uiskentelemaan Maretariumin akvaarioon. Suutari vapautettiin kisapassin kanssa. Kisan tiimellyksessä tuli myös jättiläis sorva, jolla painoa varmaan jotain kilon paikkeilla. Koska sekin laji oli jo plakkarissa lähti tuokin upea kala uudestaan uimaan.

Vielä mäskissä on parannettavaa, sillä arttu ei tuu vieläkään hissiin. Koittakaa pojat siis vähän skarpata. Pliis.

Kiitoksia pojille hienosta kisasta ja joukkueen kapteenille ja huoltajalle Juuso Johanssonille.

Niin ja vaimo piti erityisesti niistä Arabian palkintomukeista. Yksi kännykkä mykistyi karpin haavituksen aikana, mut ei se mitään. Edellinenkin kännykkä oli tyttären hylkäämä, kuten tää uusikin. Tätä pitää yrittää hoitaa muutama vuosi, sillä muuten mun kännykästä tulee liian muotitietoinen.

Osallistuminen Kalamaratoniin on jo hatunnoston arvoinen suoritus. Näin uusia lahjakkaita joukkueita Kotkassa. Tulevaisuus on siis turvattu, mikä on pääasia.