Blogi

19. huhti, 2019

Kaunis on päivä ulkosalla. Kylläpä on mahtavan lämmin päivä tänään. Kevät hellii kulkijaa. Oltiin Jaanan kanssa Kaivopuistossa ja Kauppatorilla. Paljon oli ihmisiä liikkeellä. Vesi on rannoilla todella matalalla. Magin jäätelökioskin oli jo auki. Tietysti löysimme itsemme sinne. Aina se vaikeus valitsemisessa, kun kaikki maut ovat hyviä. Taisin valita sama mihin viime vuonna päätin eli Maraschino. Tällä kertaa vain yksi pallo. Onneksi se on kaupugin suurin. Naapurikioskin yhdestä pallosta tulee vain vihaiseksi. Magi on mielestäni parasta jäätelöä koko Suomessa. Muita makusuosikkejani ovat mustikka ja minttusuklaa. Siitä se jäätelökesä alkaa. Kotimatkalla bongasin kevään ensimmäisen minihameen. Puoli kuuta peipposeta ja minihameesta ei päivääkään. Se on kesä.

#mustikka #magijäätelö #suomenjäätelötehdas #jäätelöä #maraschino #maraschinojäätelö #jäätelökesä #kauppatori #kaivopuisto

18. huhti, 2019

"Tonto" yksinäinen ratsastaja ei ratsasta enää. Timo Soini päättää pitkän poliittisen uransa. Hän tietää, että Mersun takapenkiltä on mukavampi lopettaa poliittinen uransa, kun Jakomäen lähiöpubissa nelosstoben ääressä. Kukaan tuskin olisi uskonut, että Soinista tulee ministeri ja vleläpä ulkoministeri. Pesti oli oiva pakopaikka Soinille. Ei tarvinnut kuunnella kettuilua ja länkytystä eduskunnossa Suomen kamaralla.

Oheisessa kuvassa näkyy hyvin Soinin puutteet ulkoministerinä. Pekeutumnen on kuin Mikkkihiiri merihädässä. Tuplakalvosimet 10 cm turhan pitkät ja ylänappi huolettomasti auki. Jopa Erkki Tuomioja oli aikoinaan parempi pukeutuja. Tuleeko Erkki takaisin ulkoministeri vai pedataanko paikka Pekka Haavistolle. Pekka voi hääriä ulkomailla ja pelastaa maailmaa Caruna-miljardeilla.

Ulkoministerin pukeutuminen on ykköskorttimme maailmalla. Ulkoministerillä on varaa vaikka teettää oikeat pituiset hihat ja kalvosimet. Hyvä pukeutuminen voi vaikuttaa lopputuloseen tiukoissa neuvotteluissa.

Soini lähtee politikasta, kuin hauki kaislikosta. Seteliselkärankainen nauraa Suomen kansalle matkalla pankiin. Oliko hän sinisten viimeinen ministeri? Löyhä solmio vaihtuu Soinilla Maripaitaan ja lippuun Vermon raveihin. Soini viilettää auringonlaskuun pappamopolla HK:n nakkimuki toisessa kädessä.

#timosoini #siniset #sininentulevaisuus #ulkoministeri #kuinhaukikaislikosta #erkkituomioja #pekkahaavisto #caruna #carunakaupat #demarit #vihreät #maripaita #tuplakalvosin #vermonravit #nelosstobe #jakomäenlähiöpubi #lähiäpubi #seteliselkärankainen #pankki #nauru #valkoinenpaita #hknakkimuki #nakkimuki #pappamopo #eduskunta

Kuva: Estonian Foreign Ministry.

17. huhti, 2019

Taas on käynyt lisää kävijöitä katsomassa kuviani Flickerissä. Eilen meni 6 miljoonan kävijän raja rikki. Kyllähän kuvaaminen on vielä paljolti opettelua, mutta onneksi mennään koko ajan eteenpäin. Kivaa puuhaa ja mukavaa jos tulee onnistumisia. Toivotaan, että vielä olisi parhaat kuvat itselläni ottamatta. Olen vielä sekakuvaaja, enkä ole mihinkään vielä erikoistunut. Luonto, kaaveet, Lappi, potretit, uistimet, lohiperhot, Ahvenanmaa, Folk Art, kaupungit ja Helsinki ovat suosikkejani valokuvauksessa.

#valokuvaus #flickr #kävijät #kävijämäärät #valokuva #foto #photo #onnistuminen #mastershots #mastershotz #kivaa #hauskaa #ahvenanmaa #lappi  #lohiperho #nainen #potretti #folkart #helsinki #uistin #kaave #kaaveet #houkutuskuvat

16. huhti, 2019

Monelle oli tänään onnen ja ilon päivä, kun Juha Sipilä ilmoitti erostaan. Itse en kyllä kuulu mitenkään heihin. Jos Antti Rinne saa yhtä hyviä talous ja työllisyyslukuja aikaan kuin Juha Sipilä  seuraavan hallituskauden jälkeen, niin nostan hänelle suurta hattua. Oliko Juha Sipilä turhan hyvä Suomeen ja häntä ei sen takia ymmärretä? Tulevan pääministerin pitäisi edes jotain sentään ymmärtää taloudestakin.

Pienet vaalivoittajat Vihreät ja Vasemmistoliitto tänään ottivat kantaa Sipilän eroon. Hallitusyhteistyö on helpompaa kuulemma nyt Keskustan kanssa. Li Andersonin mukaan pyritään punavihreään hallitukseen. Siinä sitä ei ole nöyryyttä yhtään. Viidenneksi ja kuudenneksi suurimmat alkavat neuvomaan marssijärjestystä. Hallituksen muodostaminen on kuulemma helppoa, kun asentoja on valmisteltu jo etukäteen. Demaritkin torppasivat jo Perussuomalaiset. Onhan heillä sentään mahtava yli 6000 äänen mandaatti ja Haavistolla ja Andersonilla paljon vähemmän. Kokoomuksen Petteri Orpo oli tänään sentään nöyrää poikaa ja sanoi neuvottelevansa kaikkien puolueiden kanssa.

Tuskin Juha Sipilää saadaan takaisin, jos punavihreä ketsuppipullohallitus rötvää kunnolla Suomen talouden ja työllisyyden. Sitten vain arvaillaan kuka lähteekään ensimmäisenä hallituksesta. 

#juhasipilä #keskusta #anttirinne #demarit #perussuomalaiset #asentoja #petteriorpo #nöyryys #ketsuppipullohallitus #hallitus #liandersson #vasemmistoliitto #vihreät #pekkahaavisto #puolue #rötvää

Kuva: Kansallisarkisto.

15. huhti, 2019

Yksi Pariisin tärkeimmistä maamerkeistä Notree-Damen katedraali on ilmiliekeissä. Palon ei uskota olevan yhteydessä terrorismiin, vaan palon uskotaan saaneen alkunsa korjaustöistä. Katedraalia alettiin rakentaa 1163 ja valmiiksi se tuli 1345.

#notredamen #katedraali #paris #pariisi #seine