Blogi

19. loka, 2017

Eilinen päivä oli hyvin kaksijakoinen. Päivällä sattui hyviä asioita ja kaikki näytti olevan hyvin. Illalla kaikki muuttui. Ensin kadotin känykkäni ja sitten tapahtui lähipiirissä ikäviä asiota. Huomasin kuinka elämän prioriteetit voivat vaihtua niin nopeasti. Onneksi myöhemmin taas kaikki palasi takaisin. Kännykkä löytyi ja se paljon suurempikin asia korjaantui. Elämästä pitää osata nauttia silloin, kun oikea hetki on.

18. loka, 2017

Tänään kuvaamassa aamulla muraaleja Itä-Helsingissä. Aloitettiin Kontulasta ja lopetettiin Herttoniemeen. Oli taas upeita töitä. Iltapäivällä matka jatkunee kuvaamaan Espoon muraaleja. Kuvan työ Kontulassa Fintan Magee.

17. loka, 2017

Töölönlahden puut oikein hehkuvat syksyllä. Puiden värit vain paranevat mitä myöhemmäksi syksy hiipii. Alue huokuu arvokkuutta ja unohdettua kaupunkiidylliä. En haluaisi asua vanhassa puutalossa, koska minusta ei olisi kunnostamaan vanhoja suojeltuja taloja. Voin kuitenkin ulkoapäin ihailla niiden kauneutta ja historiallista arvoa. Ajatukseni lähtevät laukkaamaan menneille vuosikymmenille. On hyvä asia, että näitäkin rakennuksia on suojeltu, sillä nykyaikakin tarvitsee vahvoja signaaleja menneisyydestä. Siten parhaiten ymmärrämme oman maamme historiaa.

16. loka, 2017

Todella kiirus viikko tiedossa. Paljon ehtii tapahtua tulevan viikon aikana. Yksi vuoden kiireisimmistä viikoista. Sääli sillä Jaanallakin olisi vapaata ja voisi tehdä monia asioita. Eilenkään ei ehtinyt ulos kuvaamaan, vaikka ilma oli mainio pitkästä aikaa. Tänäänkin koko päivä sisätiloissa. Tästä se viikko kuitenkin taas pukkaa lähteä käyntiin.

Nauttikkaa syksyn väreistä ja pitäkää hyvä viikko.

Kuva: Jeanne Menjoulet. Paris, Rue Julian Lacroix.

15. loka, 2017

Eilen päättyi seuran tarjoushuutokauppa. Meni ihan hyvin. Sain huudettua melkein kaikki mitä halusinkin. Vaappuja ensi kesäksi ja Reino Ihatsun Casting-mitaleita. Noita lätkiä olenkin odottanut jo monta vuotta. Tiesin, että sieltä ne joskus tulevat. Mitalit kuuluivat yhdelle Suomen menestyneimmästä casting kilpailijoista. Vain kolme suomalaista on voittanut maailmanmestaruuden. Ihatsu on yksi heistä. Jossain vaiheessa teen näistä yhden suuren tai useamman pienemmän taulun. Olin jo aikasemmin onnistunut hankkimaan samoja mitaleita. Näistä tulee hieno urheilukalastuksen historiallinen highlight-esine. Kuvassa on vain yhden vuoden palkinnot. Siinä on monta tuntia Ihatsu aikoinaan viettänyt kelojen äärellä, jotta on saanut nämä tuotteet hankituksi. On hienoa, että saan taltioida ne kokoelmaan.