Blogi

17. tammi, 2020

Tänään saa ensi-iltansa Antti J. Jokisen ohjaama elokuva Helene. Taidemaalari Helene Schjerfbeckín elämästä kertova elokuva pohjautuu Rakel Liehun romaaniin.

Taiteen ystäville elokuva on hieno kokemus. Elokuvassa on vahvat näyttelijäsuoritukset ja erinomainen kuvaus. Jopa äänitallennuksessa on onnistuttu. Elokuva alkaa vähän hitaanpuoleisesti, mutta kasvaa hienosti kohti loppua. Kaunis elokuva ja kun sivellintäkin käytetään elokuvassa ahkerasti on se kuin joutsenenlento kesäisessä sielunmaisemassa.

Taulu kuvattu Ateneumissa, jossa alkaa viimeinen viikko Helene taidenäyttelystä.

#elokuva #ensiilta #anttijjokinen #helene #heleneelokuva #heleneschjerfbeck #kaunis #sivellin #kesä #sielunmaisema #rakelliehu #romaani #kirjallisuus #suomalainenelokuva #taidenäyttely #artexhibition #taide #taidenäyttely

16. tammi, 2020

Huomenna avautuu upea näyttely katukuvauksen ystäville. Vivian Maierin näyttely on esillä Suomen valokuvataiteen museossa 17.1.-24.5.2020. Vivian Maier toimi lastenhoitajana ja kuvasi kaikkea kadulla. Hän oli katukuvauksen edelläkäviöitä. Hänen töitään ei ollut esillä hänen elinaikanaan. John Maloof löysi Maierin valokuvia huutokaupasta edullisesti. Hän onnistui jäljittämään Maierin loput negat ja valokuvat varastosta. Loppu onkin sitten valokuvauksen historiaa. MoMa-museo ei huolinut tuntemattoman kuvaajan tuotoksia, mutta kuitenkin kuvat ovat nyt kiertäneet lukuisissa museoissa ympäri maailmaa. Ainakin katukuvauksen ystäville tämä näyttely on vahva rasti. 

Mielestäni tämä näyttely on ehdottomasti kevään tapauksia museotarjonnassa. Hienoa, että näyttely saatiin nyt Helsinkiin. Maier osasi hienolla tavalla käyttää varjoja, heijastuksia ja peilejä apuna kuvauksessaan. Hän halusi kuvata tavallisia, mutta persoonallisia arjen asiota kaduilla ja slummeissa.

#vivianmaier #johnmaloof #auction #huutokauppa #sreetphotography #katukuvaus #photographer #helsinkistreets #katuvalokuvaushelsinki #street #photography #fotography #suomenvalokuvataiteenmuseo #valokuvataide #valokuvataiteenmuseo #museokortti #museot #rolleiflex #moma #momamuseo #museo #museum #vahvasuositus #edelläkävijä #laatikkokamera #exhibition #valokuvanäyttely #negatiivi #vintagephotography #vintagecamera #vintage

 

 

 

14. tammi, 2020

Kaikkea pitää kokeilla taiteessa. Tein tänään tälläisen psykedeelisen taulun eräästä auringonlaskukuvastani. Kuvassa on aurinko, järvenpinta ja metsän silhuetti. 

#järvi #järvimaisema #auringonlasku #photography #fotography #aurinko#silhuetti #psykedeelinmen #metsä #profiili #järvenpinta

 

13. tammi, 2020

Maanantai aamuna ei pitäisi lukea uutisia. Kuitenkin minulle kävi niin, kun luin Facebookista Verkkouutisten jutun työvoimasta. Monet politikot yllyttävät kielteisen turvapaikan saaneita käytettäväksi työvoimana Suomessa. Kenen on sitten vastuu, jos työntekijä loukkaantuu tai kuolee? Työntekijä, työnantajan, politikon vai maahanmuuttoviraston, joka ei ole poistanut kielteisen turvapaikan saaneita maasta. Suomessa epäillään olevan jo 4000-8000 kielteisen turvapaikkapäätöksen saannutta maahanmuuttajaa. Tämä on suuruusluokka kun puhutaan pimeästä työvoimasta maassamme.

Joku kertoi televisiossa, että hän voi ottaa töihin vaikkei maahanmuuttajalla ole papereita. Ihmetystä herättää silloin mihin ja miten henkilön eläke ja muut palkan sivukulut maksetaan ja kenelle? Mitä enemmän meillä on pimeätä työvoimaa, sitä huonommat ovat meillä työntekijöiden sosiaaliturva. On edesvastuutonta yllyttää käyttämään työvoimana kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita. Mikä meteli siitä syntyisi, jos asiaa ehdottaisi Persut. Sen sijaan, kun asiaa ehdottaa Vihreät, Demarit tai Vasemmistoliitto on asialla hilajainen hyväksyntä. Asiastahan puhui jo Demarien entinen puheenjohtaja  Antti Rinne vaalitentissä.

Tuntuu siltä, että ihan perusasiatkin on meillä Suomessa jo ihan sekaisin ja politikot vieläpä yllyttävät niihin. Katsotaan kuka ottaa vastuu, jos joku pimeän työvoiman suuri onnettomuus tapahtuisi maassamme. Tuskin silloin kovin moni ottaa asiasta vastuuta. Toivotaan kuitenkin, ettei niin koskaan kävisi. Kuitenkin asiasta on varoittavia esimerkkejä maailmalla historiassa. Hikipajakulttuuri ei millään sovi suomalaiseen yhteiskuntaan. Riittää, että meidän halpahallit ja marketit ovat jo täynnä niissä tuotettua tavaraa.

#hikipaja #paperittomat #paperittomatmaahanmuuttajat #maahanmuuttajat #demarit #vasemmistoliitto #vihreät #persut #perussuomalaiset #puheenjohtaja #anttirinne #maahanmuuttovirasto #työvoima #pimeätyövoima #kielteinenturvapaikkaäätös #hapahallit #marketit #verkkouutiset

12. tammi, 2020

Emil Ruusuvuoren kausi alkoi hyvin Bendingon korkeimman tason challanger tennis-turnauksessa Australiassa. Hän pääsi turnauksen finaaliin, jossa hävisi Saksan Philip Kohlscreiberille kolmessa erässä. Ruusuvuori nousee  ensi viikon Atp-listalla sadan parhaan pelaajan tuntumaan. Matkalla finaaliin Ruusuvuori voitti monta sijoitettua pelaajaa. 

Saa nähdä mihin Ruusuvuoren rahkeet riittävät. Ainakin nyt näyttää tosi hyvältä ja matka voi jatkua todella korkealle. Ehdottomasti hyvännäköistä peliä ja tämä vuosi voi olla tennispelaajalle todella hyvä. Katsotaa mitä tuleman pitää. Seuraavaksi Ruusuvuori pelaa Australia avoimen tennisturnauksen karsinnassa. 

#tennis #atpturnaus #tennisturnaus #australia #bendingonturnaus #atp #atptour #australianavoimet #australianavointennisturnaus #challangertennisturnaus #emilruusuvuori #philipkohlscreiber #loppuottelu #loppuottelutennis