Blogi

20. helmi, 2019

Vaalit lähestyvät ja niihin on aikaa alle pari kuukautta. Näyttää siltä, että äänestäjät ovat odella ymmällään ketä äänestää. Jäävätkö äänestäjät koteihinsa ja äänestysaktiivisuus jää pienimmäksi koskaan, vai kanavoituuko äänestysinto raivona äänestyspaikoilla. Nyt en laittaisi paljon painoarvoa gallupeille. Näissä vaaleissa voi käydä ihan miten vain. Tuskin nyt Kristillisistä tai RKP:stä suurinta puoluetta tulee, mutta viiden suurimman osalta voi kaikki heittää kuperkeikkaa. Ykkösteemana varmasti näissä vaaleissa vanhusten hoivapalvelut ja maahanmuutto.

Paljon en antaisi painoarvoa niille vaalimainoksille missä lukee, oikeudenmukainen, turvallinen, luotettava tai ihmisläheinen. Kaikki muuttuu, kun kansanedustajana nousee eduskunnan rappusia ylöspäin.

#luotettava #ihmisläheinen #turvallinen #oikeudenmukainen #koti #eduskunta #vaalit2019 #äänestysaktiivisuus #kristilliset #rkp #kuperkeikka #hoivapalvelut #vanhukset #maahanmuutto #äänestysinto #gallup #vaalimainos #uraputki 

19. helmi, 2019

En millään voi ymmärtää silikonin pumppaamista huuliin. Monet missukat pilaavat kauniit huulensa huulipsistoksella.Sitten huulliin syntyy kudosvaurioita. Ensin huulet näyttävät juustonaksuhuulilta. Vähän vielä lisää ja huulet ja alapää näyttävät samalta. Kun oikein työnnetään silikonia lisää alkaa huulet näyttää jo elefantin persevärkiltä. Miksi pitää pilata vapaaehtoisesti omat kauniit huulensa ja vielä maksaa siitä? En todellakaan ymmärrä.

Kuva: Shareheads

#huulet #kauniithuulet #silikonit #silicon #kudosvaurio #juustonaksuhuulet #elefantti #elefantinpersevärkki

18. helmi, 2019

Kuka muistaa vielä Siwat, aikamoni varmaankin. Tässä Jenni Yppärilän kolmiulotteisessa maalauksessa välityyy hienolla tavalla arjen historia ja arjen harmaus. Mainoksessa sanottin, että Siwa oli pelkkkää säästöä. Sitä en kyllä tiedä, mutta aika monta kertaa ostettiin kavereiden kanssa limua, kaljaa, jäätelöä ja lihiksiä kyseisestä kaupasta. Tunnelma oli vähän nuhjuinen, mutta pidennetyt aukiolot pelastivat monta kiperää tilanneta.

Tämä työ on esillä Kiasmassa. Katutaidetta parhaimmillaan.

#siwa #lihis #lihapiirakka #limu #jäätelö #arjenhistoria #lähikauppa #kauppa #tunnelma #nuhjuinen #mainos #aukiolo #kiasma

17. helmi, 2019

Vanhuus ei ole useinkaan helppoa. Se ei ole helpoa niin vanhukselle kuin lähsukulaisellekaan. Sitä ei oikein tiedä mitä toivoa, kun toivoa ei ole enää paljon. Vielä huonommalta tuntuu, kun sukulainen on hoivakodissa mistä on puhuttu jukisuudessa viime aikoina tai ostaa palveluita niiltä. Vanhuksen hoivapaikkaa ei voi vaan niin helposti muuttaa. Viimeaikaiset tapahtumat eivät ole varmasti helpottanut hoitajien työtä. Sukulaisten pitää olla vaatimuksissaan asiallisia, eikä ääntä korottomalla asiat välttämättä parane hoivakodeissa. Muuten hoivaalalle ei haukeudu tarpeeksi ammattiatsoisa hoitajia. Hoitoalalla punutaan nyt vain desimaaleista. Voi kunpa se olisikin vain niin helppoa. Paljonen enemmän pitäisi desimaalien lisäksi puhua laadusta ja tahdosta. Jos poliittista tahtoa on niin asiat varmasti paranevat ja vanhusten sukulaisillakin on vähän helpoompaa Laatua pitäisi korostaa kilpailutilanteessa. Näin vahusten sukulaiset tietäisivät, että vanhuksella on ihmilliset viimeiset elinpäivät.

#hoivaala #vahuus #hoito #hoivakoti #kilpailutilanne #politinentahto

16. helmi, 2019

On mielenkiintoista katsoa mitä suomalaisia sanoja haetaan Flickeristä. Tässä listaa minun kuvien osalta eiliseltä päivältä. Sanoisin, että ei ihan jokapäiväisiä sanoja paitsi tuo Helsinki ja mature. Tuo maturehan menee kyllä kansaivälisellä kielelläkin. On aika jännää, että Suomea ja Finlandia ei haeta edes joka päivä. Helsinki löytyy listalta sen sijaan jokaisena päivänä. Espoo on listalla slloin tällöin.

Tässä siis eilistä listaa kärjen osalta: Joki 252, jää 92, alaston 72, Helsinki 68, mature 60, Seurasaari 14, Ateneum 12, Espoo 12, Väinämöinen 8, rinnat 8, sauna 8, Tie 6, Emma 6.

#joki #jää #alaston #helsinki #mature #seurasaari #ateneum  #espoo #väinämöinen #rinnat #tie #emma