Blogi

30. kesä, 2022

Monella sosiaalisen median alustoilla on nännien näkyminen kiellettyä oli sitten mies tai nainen. Samoissa paikoissa saa olla kuitenkin esillä käsiaseita ja sarjatuliaseita. Tuntuu, että rinnan päillä on suurempi voima, kun tappavilla aseilla. Näinhän ei pitäisi olla, vaan runouteen ja kauneuteen pitäisi kannustaa. Mikä oli antiikin kulttuurille aivan luonnollista on nykyihmiselle hyvin vaikeaa. Monet nuoret naiset ihannoivat aseita sosiaalisissa alustoilla ja niitä näkyy siellä yhä useammin. Se ei ole enää pelkästään jenkkien yksinoikeutta.

Tulkinnat asiasta on sitten ihan oman lukunsa. Instagramissa saa luultavasti nänni näkyä, jos se on on läpinäkyvän kankaan alla. Myös eroottiset maalaukset ja taulut menevät läpi, mutta ei valokuva. Myös patsaat menevät läpi. 

Kaikista pahinta on silloin, kun joku paheksuu rintaruokintaa yleisellä paikalla. Silloin henkilö on kyllä aika pahasti hakoteillä ihmisen ja lapsen arjesta. Asian pitäisi olla meille kaikille maailman luonnollisin asia.

Mallina kuvassa: Sophy Angel.

28. kesä, 2022

Minä ne ole niitä ihmisiä, jotka kaipaavat hellettä. Lämmintä voi olla, mutta ei hellerttä. Minä voin aina huonosti, kun on turhan kuuma ja nyt on kuuma. Huomenna aion olla koko päivän sisällä ja liikkua vasta torstaina. Onneksi kotona on tuuletin, että olo on edes jotenki siedettävä. Onneksi torstaina pääsee studiolle kuvaamaan ja siellä on viileämpi.

#helle #kuuma #tuuletin #studiokuvaus #studio

27. kesä, 2022

Kesäyöt on kyllä upeita. Niitä ei saisi millään hukata. Pitäisi ehdottomasti olla paikalla ennen auringon nousua. Merikin on silloin ihan tyyni ja ääniä kuului vain linnuista, räpsivistä salakoista ja Hesarin kanssa samaan aikaan kotiin palaavista juhlijoista.

Sinänsä aamulla otetut valokuvat ovat vähän turhan kauniita aamun ensi hetkinä. Joskus olisi ollut hyvin iloinen sellaisista kuvista, mutta nyt on vähän siinä ja siinä. 

Opin myös sen, että ihmiset uivat paljon aikaisin aamulla. Näin monta uimaria jo ennen aamu viittä.

#aamu #auringonnousu #valokuvaus #tyyni #turhankauniitvalokuvat #uimari #salakka #hesari #juhlija #tyynimeri #meri #uinti #aamuuinti #meri #linnut #räpsivätsalakat 

26. kesä, 2022

Kaikki aamut eivät ole valokuvaajalle upeita. Klo on nyt 3.02 ja kohta lähdetään Jaanan kanssa kuvaamaan Helsinkiin. Aamu saattaa muuttua hyväksi, kun aurinko nousee.

Tänään on myös ohjelmassa kuvanvalitsemista. Pitäisi löytää ihmiskehosta valokuvia Life Framerin kilpailuun. Katsotaan mitä saadaan aikaan tänään. Kyllä tämä jo kohta iloksi muuttuu. 

#aamut #valokuvaaja #helsinki #lifeframer #ihmiskeho #ilo #aikainenherätys #herätys #aikainenaamu

24. kesä, 2022

Vaikka juhannus on ikävä viettää kaupungissa, niin jotain hyvää siihenkin nyt liittyi. Sain nimittäin illalla sähköpostiini tiedon, että 28 kilpailukuvaani oli päässyt jatkoon Urban Streetphotography Awards 2022. Vielä on matkaa päätyyn asti, muytta tämä takaa jo sen, että saan valokuviani kesän valokuvanäyttelyihin ympäri Eurooppaa. Kisaan osallistui yli 2800 valokuvaajaa ympäri maailmaa ja kilpailutöitä oli yli 10000. Osallistuin myös yhdellä sarjalla kisaan ja sekin meni jatkoon. En vielä tiedä kaikkia jatkoonpäässeitä töitä, sillä kisa organisaation kotisivut kaatuivat illan aikana.

#urbanstreetphotographyawards2022 #fotocompetition #valokuvaus #streetphotography #katukuvaus #eurooppa #juhannus #juhannuskaupungissa 3organisaationkotisivut