Blogi

16. kesä, 2019

Eilen tuli poikettua Burgers Lovers festivaaleille. Piti syödä hampurilaisia ja ottaa kuvia. Syöminen sujui hyvin, mutta oli todella vaikea ottaa kuvia. Kotimatkalla metrossa tuli mietittyä mitä tuli syötyä. Tietysti olisi halunnut maistaa kaikkien kojujen tuotteita. Maistoin itse viiden kojun tuotteita. Mikään ei ollut huono, mutta kärki erottui selvästi. Parhaat mielestäni olivat Bowl D1NER  Burkasmi ja Naughty Burger,. Bowl Dinerillä kesti aika kauan saada homma klaariin, mutta maku ja ulkonäkö oli kohdillaa. Kotona googlaamalla selvisi, että kaverit oli Kuopiosta, joten ilmankos. Pääkaupunkiseudun, espoon ja Mansen ylpeys Nauhty Burger oli myös kova. Siitä jäi ovelan hyvä maku suuhun. Onneksi otin kaikista pienemmät versiot eli slaiderit. Yhdessä paikassa Bun Bunissa myyjä kuuli väärin ja myi kokonaisen burgerin. Se oli ainoa maistamani vegeburgeri. Maku oli kolmanneksi paras, mutta ulkonäossä se jäi viimeiseksi.

On ajat muuttuneet. Vielä 70-luvulla tuollaiselle tapahtumalle, ei olisi saanut kaupungilta lupia. Varmaan ei olisi ollut ostajiakaan. Kyllähän noissa kojuissa maku on ihan eri planeetalta, kun ketjupaikoissa. Lihakin on kunnon kotimaista laatukarjaa. Ei kyllä enää tekisi mieli käydä Hesessä, Mäkkärissä ja Kingissä. Katukeittiöissä tulee muuten paljon vähemmän jätettä. Ei pahvimukeja, pillejä, muovia,eikä aluspapereita. Ruokarekat on kyllä kovia. Niitä pitää yrittää tukea, että niitä tulisi runsaasti lisää. Kyllä katuruoka on kova juttu, elämäänsä kyllästyneet voivat mennä hienostelupaikkoihin. Katu on köyhän paratiisi.

#burgerlovers #burgers #hamburgers #ruoka #laatukarja #laatuliha #hese #mäkkäri #kingi #katuruoka #foodporn #ruokarekka #ruokakärry #bowl1diner #nauhtyburger #bunbun #vegeburger #hienostelupaikkoihin #pahvimukeja #muovi #katu #paratiisi

15. kesä, 2019

Hardy Perfect on maailman kuuluisin perhokela historiallisesti. Ainakin se on sitä Euroopassa. Hardy Perfectin patentoi Foster Hardy jolukuussa 1888. Ensimmäisenä kelan esitteli Fishing Gazette 1890 ja seuraavana vuonna kela luettelotiin. Kelaa on aina valmistettu Englannin Alnwickissa

Kelaa ovat käyttäneet monet kuuluisat suomalaiset urheilukalastajat, kuten Juhani Aho, Wiljo Saaristo ja Lauri Syrjänen. Ulkomailla kirjailija Zane Grey ja Frederick Halford käyttivät Hardyn tuotteita. Kelaa on valmistettu aikoinaan kaikkiaan neljässätoista eri kokoluokassa ja myös vasenkätisille. Tämän takia olisi lähes mahdotonta saada kaikkia Perfect malleja ja kokoja kerättyä kasaan.

Kuvan lohiperho on Jussi Muukkosen sitoma.

#hardy #hardyperfect #hardyangling #hardyreel #hardyfishing #laurisyrjänen #fosterhardy #fishinggazette #alnwick #hardyalnwick #perhokela #urheilukalastajat #suomalaiset #englanti #juhaniaho #kirjailijaaho #zanegrey #kirjailijagrey #frederickhalford #hardyperfect #1888 #lohiperho #lohiperhojussimuukkonen #jussimuukkonen

14. kesä, 2019

Tenokin alkaa lähestyä pikkuhiljaa. Vielä pari viikkoa pitäisi odotella. Ei ainakaan ole vielä paljoa tullut lohia Tenosta, ainakaan vapavälinein. Muutamista on ollut kuvia, mutta lopulta ei tiedä onko ne saatu kuitenkin kulkuttamalla. Nyt kulkuttaminenkin on jo loppunut. Välillä luntakin oli jo sen veran, että maa oli valkoisena. Kunhan tuo vesi vielä jatkaisi nousuaan. Polmakin kaikuluotaimen mukaan kalaa olisi noussut saman verran, kun viime vuonna tähän aikaam. Sehän ei ole paljon se. Kuitenkin pohjoiseen lähdetään nauttimaan oli tilanne mikä tahansa,

Kaikista eniten odotan sitä, että pääsen maanomistajan luvalla kalastamaan yölläkin. Se on taas aivan uusi kokemus muutaman vuoden totaalisen päiväkalastuksen jälkeen. Päiväkalastuus on kuitenkin parasta, jos sää on pilvinen ja välillä vähän ripottelee. Kuitenkin uskon yökalastukseen lopullisesti vasta siihen sitten, kun se lupalappu on kourassa. Pessimisti ei pety.

Viimeisen viikon kotona yritän sitoa lohiperhoja innokkaasti. Niitähän ei tarvittaisi enää yhtään lisää. Onhan niitä ainakin muutamaan loppuelämään. Kuitenkin välilä perhojen sitominen on niin mukavaa, että niitä lohiperhoja on vain tehtävä lisää. Niitä ei ole mukana koskaan liikaa. Kohta näkee syödäänkö jouluna tenolaista-lohta vai pysytäänkö vain joulukinkussa. Lohta ei oteta, se annetaan.

#lohi #teno #vapavälinein #kulkuttamalla #valokuva #kaikuluotain #polmanki #maanomistajanlupa #pessimistieipety #kaikuluotain #joululohi #joulukinkku #kinkku #lupalappu #päiväkalastus #lohiperho #tenonlohi #innokkaasti 

13. kesä, 2019

Autojakin voisi keräillä, jos ei olisi sitä kuuluisaa tyhjää lompakkoa ja säilytystilaa. Aloittaisin varmaan pikkuautoista. Tuossa kuvassa on mukava rivi avoautoja. Noilla vosi tulla onnelliseksi. Eka vasemmalta on Fiat 600, sen jälkeen Steyer Buch 650 ja sitten Messrschmitt KR 200. Toi oikeanpuoleinen on oikeastaan kolmipyöräisenä moottoripyörä. Aika sympaattisia pelejä ja herättävät vamasti sympatiaa Helsingin kaduilla pyöriessään.Noille riittää pienempikin parkkitila. Kuvat olen ottanut Helsinki Cruising Kauppatorilta.

#steyerbuch #fiat #messerschmitt #moottoripyörä #kauppatori #helsinkicruising #avoauto #auto #onnellinen #säilytystila

 

12. kesä, 2019

Tänään oli mielenkiintoinen keskustelu Ylellä siitä, saako ministeriä sanoa "jääprinsessaksi". Lopputulos oli se, että miestä saa kutsua setämieheksi, mutta naista ei jääprinsessaksi.

Alan olla kyllä tähän maailmaan turhan vanha. Siksi olen vanha setämies. Olen vanha käppänä turskannahka, joka ei vielä käytä smurffipillereitä.   Mielestäni naisia, miehiä ja vähemmistöjä voi nimitellä pakinoissa ja novelleissa. Mustaa huumoria pitää saada viljellä. Muistan kuinka eräs tunnettu juutalainen kertoi eräässä haastattelussa, että he käyttävät hyvin ronskia huumoria itsestään. Musta huumori voi viedä asioita todella paljon eteenpäin. Joku voi pahottaa mielensä toisesta ja toinen ihan eri asiasta. Jos pahoitamme mielemme kaikesta, meidän pitää uudelleen asuttaa kallioluolia. Silloinkin pahottaisimme mielemme siitä, että joku kävisi meidän majakentillä riistaa pyytämässä.

Ei eri tyylilajeja voida kieltää. Politikkojen ja julkisuuden henkilöiden pitää kestää absurdiakin kielenkäyttöä. Kuitenkin pakinoissa, blogeissa ja novelleissa kirjoitetaan kieliposkessa. Niistä ei kannata kenenkään miestä pahoittaa tai on väärällä alalla. Niiden määrä tulee kuitenkin kasvamaan tulevina vuosina. 

#setämies #jääprinsessa #mustahuumori #absurdi #kielenkäyttö #novelli #pakina #juutalainen #blogi #pakina #novelli #kieliposkessa #vähemmistöt #turskannahka #smurffipilleri #luola #luolaihminen #majakenttä