Blogi

25. syys, 2020

Eilen oli eduskunnan edessä mielenosoitus matkailualan puolesta. Vähän oli vaisu mielenosoitus. Paikalla oli aika hintsusti väkeä. Ei ollut massat lähteneet liikkeelle Lapista. Oliko sillä mahdollisesti merkitystä, että suurin osa alan työtekijöistä lienee tällä hetkellä lomautettu. Mitä olen sivusta kuullut, niin alalla on kyllä aika lohdutonta. Ainakin niille, jotka myyvät yritysmatkoja. Ei taida sähköposti laulaa, eikä puhelin soida. Kokonaisuudessaan matkailuala on todella tärkeä ala Suomelle kuin myös muille maille.

Torvea soittavien linjaautojen ohimarssi oli aika vakuuttava eilen. Myös linjaautoyhtiöille matkailun kyykkääminen on karua arkea. Myös puheet olivat eilen ihan hyviä, ainakin ne mitä kuulin. Ne olivat sovittelevia ja rakentavia, kuten asiaan kuuluu. Toivottavasti matkailuala toipuu vielä.

#eduskunta #matkailu #matkailuala #mielenosoitus #yritysmatkat #linjaautoyhtiöt #karuaarkea #hintsustiväkeä #sähköpostilaulaa #puhelin #lappi #massat #työntekijät #eduskunta #lomautus #lomautettu #torvensoitto

24. syys, 2020

Aamu alkoi pääkaupunkiseudulla sumuisena. Pitäisi olla aika lämpöinen päivä. Toivottavasti, sillä minun pitäisi lähteä kohta kuvaamaan eduskuntatalon eteen matkailualan mielenosoitusta. Matkailun pitäisi olla tärkeä Suomessa, joten toivon, että paikalle tulee runsaasti kuvattavia. Saa nähdä oko väkeä tullut Helsinkiin Lappia myöten. Lappilaiset varmasti piristäisvät tilaisuutta. 

Matkailualalla on tällä hetkellä menossa helvetilliset ajat. On todella vaikea tehdä ennakkosuunnitelmia, jos kaikki asiat muuttuvat viikottain.  Monet ovat olleet matkailualalla vuosikymmeniä, joten uudelleenkoulutus on heille todella vaikeaa. Aika moni odottaa tällä hetkellä kultaista kädenpuristusta, mutta tuleeko edes sitä.

#matkailu #matkailuala #matkailualanmielenosoitus #pääkaupunkiseutu #sumu #työmaa #katukuvaus #kultainenkädenpuristus #uudelleenkoulutus #helvetillisetajat #lappilaiset #lappi #suomenlappi #suomi #matkailu #tärkeä 

23. syys, 2020

Vantaan Kytöpuiston koululla on tapahtunut hyvin vakava väkivallanteko, jossa kuudesluokkalaiset oppilaat ovat hakanneet ja potkineet maassa makaavaa oppilasta. Loukkaantunut oppilas jouduttiin viemään pois ambulanssilla ja hän mahdollisesti saattoi menettää tajuntansa ennen ambulanssin tuloa. Asia ei etene syyteharkintaan, koska tekijät ovat niin nuoria, etteivät he ole rikosoikeudellisessa vastuussa asiasta.

Sanotaan, että koulukiusaaminen on vähentynyt kouluissa viime vuosina. Tilalle ovat tulleet kuitenkin vakavammat väkivallanteot. Ongelma ei ole ainoastaan Vantaalla, vaan koko pääkaupunkiseudulla. Ongelmana yleisesti ovat kasvaneet jengit pääkaupunkiseudulla, vaikka en tiedä onko Kytökosken koulun tapauksessa tällä asialla mitään tekemistä. Jengit pitävät valtaansa yllä pelottelulla, väkivallalla ja uhkauksilla. Kuitenkin olen kuullut tapauksista, missä perheet muuttavat Vantaalta pois juuri kouluissa tapahtuneen väkivallan ja jengien takia. Myös poliisi on myöntänyt jengiväkivallan kasvun Vantaalla. Olen aikaisemminkin kirjoittanut tästä asiasta aiemminkin blogissani.

Nyt varmasti kannattaa tehdä laajempi tutkimus Vantaalla tapahtuneen vakavan väkivallanteon syistä. Se ei voi olla oikein, että kiusatut vaihtavat joko koulua tai paikkakuntaa ja kiusaajat pitävät muita oppilaita ja opettajia pelon vallassa. Nämä asiat aiheuttavat myös vanhemmille suurta tuskaa, kun he yrittävät suojella kaikella tarmollaan rakkaimpiaan.

#vantaa #kytöpuistonkoulu #koulukiusaaminen #kouluväkivalta #kiusatut #pelko #tuska #kouluväkivalta #pääkaupunkiseutu #tutkimuskuouluväkivallasta #muutto #ambulanssi #jengit #jengiväkivalta #poliisit #jengiväkivallankasvu

23. syys, 2020

Iltaisin ja aamuisin alkaa olla jo hyvinkin pimeää. Valokuvaajalle se on tietysti hyvää aikaa, kun voi ottaa tunnelmallisia kuvia. Tässä illalla Oulunkylässä otettu katukuva. Eilen aamu alkoi jo ennen kuutta Espoon Suvelassa, joten tänään kyllä väsyttää aika tavalla.

#ilta #aamu #bwstreet #katukuvaus #streetphotography #pimeää #portrait #sreetportrait #oulunkylä #espoo #suvela #suvelaespoo #väsyttää #tunnelma

21. syys, 2020

Tänään vietetään maailman Alzheimer-päivää. Samalla maanantai 12.9  aloittaa muistiviikon Suomessa. Maassamme on noin 130000 muistisairasta ja välillisesti sairaus kosketaa miljoonaa suomalaista. Hauskaa alkanutta viikkoa kaikille blogin lukijoille.

#alzheimer #muisti #muistisairaus #alzheimerpäivä #muistipäivä #sairaus #hauskaaviikkoa #bloginlukijoille #blogi #maanantai