Blogi

18. marras, 2019

Syksyllä koitan alkaa tekemään valokuvataidetta. Nyt harjoittelen tekniikoita ja syksyllä sitä alan työstää niitä, jos luoja suo. Kuvassa yksi harjoitelma viime yöltä. Sain kyllä vähän nuhteita. Oli kuulemma vähän roiskeita kotona vaimon mielestä. No rapatessa roiskuu, kun oli vähän vanhoja maaleja. Kuitenkin Pop taiteen tekeminen on todella hauskaa puuhaa. Suunitelmat on ainakin kovat, toteutus on sitten jo ihan eri asia.

#poptaide #valokuvataide #roiske #tekniikka #valokuvaus #photography #fotography #koti #nuhde #vaimo #suunitelma #toteutus #brightcolour #väri #värikäs #colour

18. marras, 2019

Eilen tuli harjoiteltua valokuvien tasoja. Oli kyllä aika puuduttavaa. Ärräpäätkin lentelivät ilmassa kotona. Aika vaikeata se oli ja on vieläkin. Ei ole yhtään rutiinia, piti vain seurata tarkasti ohjeita. Kuin kokki joka ei pysty soveltamaan, vaan seuraa  tarkasti reseptiä. Jälkeenpäin ei muista miten se taas tehtiinkään. Ei tätä vieläkään osaa, mutta toisella kerralla onnistui jo edes hiukan paremmin.

Kuvassa on tunnelmia viime kesältä Tenolta viimeiseltä aamulta. Pimeänä aikana pitää leikitellä kesän keveillä ajatuksilla. Se tuo tulevaa kesää paljon lähemmäksi.

#kesä #ajatukset #valokuva #photography #fotography #mask #maski #teno #tenojoki #rutiini

17. marras, 2019

Eilen oli todella mukava lauantai. Kävimme ensin Taideteollisen-museon Collector-näyttelyssä ja sen jälkeen Ateneumissa katsomassa Helene Schjerfbecin näyttelyn "Maailmalta löysin itseni". Välissä kävimme vielä syömässä sushia Haru+-ravintolassa Annankadulla. Siellä saa vatsansa mukavasti täyteen hyvien makujen parissa. Kumpi näyttely oli sitten parempi. Todella vaikea sanoa. Ateneumissa oli aivan liikaa väkeä, mutta näyttely oli hyvin rakennettu. Kuitenkin Design-museon näyttely oli jotenkin paljon läheisempi ja kosketti ehkä minua enemmän. Kannattaa poiketa katsomassa molemmat näyttelyt. Viimeiseinä päivinä ei kannata mennä katsomaan Ateneumin näyttelyä, ellei todellarakasta ruuhkaa.

designmuseo #taideteollinenmuseo #kansalligalleria #sushi #maailmaltalöysisinitseni #collectornäyttely #sushi #ravintola #lounasravintola #helsinki #keräily #taidelasi #keramiikka #puu #huonekalu #taidetekstiili #oivatoikka #ruuhka 

15. marras, 2019

Tänään on jalkapallon suuri päivä. Suomi kohtaa Liechtensteinin Helsingissä. Toivottavasti Suomi jyrää EM-karsinnasta jatkoon. Vielä vähän aikaa sitten vain voitto oli ainoa mahdollisuus. Onneksi eilen puhuttiin siitäkin mahdollisuudesta, että Suomi mahdollisesti häviää. Puhutaanko silloin tulevaisuudessa: "silloin 59 vuotta sitten Suomella oli mahdollisuus päästä kisoihin". Tekeekö Markku Kanerva tänään jalkapallon valmennushistoriaa Suomessa. Viekö hän Suomen ensimmäisenä päävalmentajana Suomen suurempiin kisoihin. Taitaa olla tänään aika monella perhosia vatsassa. Ainakin suuret jalkapallofanit elävät elämänsä parasta aikaa. Go Suomi, go!

#jalkapallo #jalkapalloemkarsinta #emkarsinta #emjalkapallo #futis #markkukanerva #liechstenstein #valmennushistoriaa #helsinki #elämänparastaaikaa

14. marras, 2019

Lehtien ja somen puhutuin henkilö on ollut tällä viikolla demarien kaupunginvaltuutettu Husu Hussein. Kohu alkoi siitä, kun hän kertoi jättäneensä asiakkaansa moottoritielle rasistisyytösten vuoksi. Myöhemmin hän myönsi valehdelleensa asiasta. Eilen lehdet kertoivat, että Hussein on saanut useita petossyytteitä harhauttaessaan Turun kaupungin sosiaalilautakuntaa. Hussein oli ollut työssä, mutta ilmoittanut samaan aikaan olleensa työtön. 

Hussein ei päässyt viime eduskuntavaaleissa läpi, mutta hän sai yli 2000 ääntä. Aiemmin Husu toi Helsingin piirin puhenjohtaja ennen kuin loikkasi Demareihin. Hussein on toiminut somalitaustaisen Borde ry:n puheenjohtajana. Seuran kotisivuilla kerrotaan, että yhdistys on tehnyt yhteistyötä Helsingin Keskustanuorten ja Helsingin vihreiden kanssa. 

Pitää tässä yhteydessä hiukan ihmetellä sitä, miten paljon rahaa Helsinki antaa vuosittain  somalitaustaistaisille yhdistyksille. Heidän sivuilla kerrotaan, että yhdistysten tarkoituksena on säilyttää somalialaista kulttuuria. Yhdistysten tukisummat liikkuvat usein 100000-3000000 välillä. Samaan aikaan suomalaiset yhdistykset, jotka vaalivat suomalaista kulttuuria eivät saa euroakaan. Suurin osa näistä seuroista tekee tulonsa kahvia ja pullaa myymällä. Joskus ihmettelee, että miten joku yhdistys edes tekee noin isolla summalla rahaa vuosittain, ellei rahoja lähetetä ulkomaille Somaliaan. Toivottavasti Helsingiun kaupungin johtoryhmä alkaa tutkia asiaa.

Mielestäni Husu Husseinin suurin synti on kuitenkin  se mitä hän on sanonut tyttöjen sukupuolielinten silpomisesta. Mielestäni se on synti ihmisyyttä vastaan. Lainaus Wikipediasta: "Hussein on kieltänyt, että Suomessa olisi tehty yhtäkään sukupuolielinten silpomista ja sanonut ettei hän tiedä yhtäkään tapausta, jossa tyttö olisi viety Somaliaan leikattavaksi".

Tuo Husu Husseinin lausunto ja sen paikkansapitävyys on kuitenkin helppo tarkistaa suomalaisilta kätilöiltä.

#sdp #keskusta #vihreät #helsinginkeskustanuoret #helsinginvihreät #somalialaiset #demarit #kansanedustajaehdokas #kunnalisvaltuutettu #turunsosiaalitoimi #sukupuolielintensilpominen #husuhussein #ihmisyys #ihmisyyttävastaan #turku #wikipedia #rasistisyytös #helsinginkaupunginjohtoryhmä #kaupunginjohtoryhmä