Blogi

12. huhti, 2021

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta näytti vihreää valoa jatkotarkastelulle, että kaupngin ulkomainonta  halutaan kieltää lentomatkailulta, yksityisautoilulta, epäeettisille vaateyrityksiltä ja lihayrityksiltä. Vasemmistoliiton Mai Kivelä oli tehnyt ehdotuksen ja sitä oli tukenut Vasemmistoliiton, Vihreiden. Demareiden ja Femimistipuolueen edustajat. Kaupunki voisi näin  lopettaa ilmastohaitallisten tuotteiden kuluttamiseen ohjaamiseen.

Kuka päättää, että kenen tuotteet on tarpeeksi ympäristöystävällisiä? Onko ne Marimekon; HM:n vai Finlaysonin tuotteet. Vai pitääkö tuotteet olla kokonaan tehty Suomessa? Kielletään kaikki vaatevalmistus kehitysmaissa! Kuka muistaa historiaa. Vihreät halusivat ensimmäisenä kertakäyttötuotteita, kun Koijärvi-liike synnytti Vihreät. Saako kasvishampurilaista mainostaa yhä, muta oikean hampurilaisen tekeminen on kiellettyä mainonnassa. Ei ole ihme, että Keskustalla menee tässä hallituksessa huonosti, vaikka nyt onkin kaupunginhallituksesta kysymys. Siis kotimaista lihaa ei saisi enää mainostaa. Kyllä on ihmeelliseksi mennyt maailman meno ja vain pöhkömmäksi menee. Muistakaa polttaa vastuulista ruohoa, niin maailma varmasti pelastuu teidän mukaan. 

#ympäristölautakunta #ympäristöystävällisiä #marikekko #hm #muoti #liha #lihatuote #feministipuolue #finlayson #historia #koijärviliike #demarit #vasemmistoliitto #koijärviliike #kertakäyttötuote #kasvishampurilainen #ulkomainonta #lentomatkat #keskusta #kotimainenliha #ruohoo #ruohoa #maailmapelastuu #kaupunginhallitus #pöhkömmäksi #maikivelä #halpatuotnti 

11. huhti, 2021

Eilen käytiin kuvaamassa Jaanan kanssa Helsingin keskustassa. Oli vaikea kuvata, kun melkein kaikki hmiset oli poissa. Ehkä muutama kännikäs oli paikalla päiväisestä mielenosoituksesta, mutta heitä ei ollut mitään mieltä kuvata. Tuuli puhalteli oikein kunnolla ja oli vaikeaa pysyä pystyssä. Kun pääsi kotiin Espooseen, niin oli varsin helpottumut olo. Tänään pieni aamukuvaussessio, mutta muuten ihan kotona. Tänään oli sentään myös valokuvausopiskelua Teamsin välityksellä Helsingin Työväenopistossa. Se on kyllä ihan tehokas opetusmuoto ja aina kurssin loputtua on kotona mukavasti valmiiksi. Se on aika luksusta ja koti merkitsee koko ajan enemmän.

#koti #luksusta #teams #teamsinvälityksellä #tuuli #tuulipuhalteli #katukuvaus #kännisiä #mielenpsottajia #aamukuvaussessio #valokuvausopiskelua #espoo #helsinki #helsinginkeskusta #kotona #kotonaluksusta #helsingintyöväenopisto #työväenopisto #opetusmuoto #etäopetus #valokuvauspoiskelu

9. huhti, 2021

Helsingin keskusta on todella kuollut. Käy todella sääliksi helsinkiläisiä yrittäjiä. Suurin osa kahviloista ja ravintoloista on kiinni. Koko ajan tulee myös enemmän tyhjää tilaa. Huippupaikalta oleva vuokrahuoneisto ei mene kaupaksi ja saa uusia vuoktalaisia. Koronakriisi vaikuttaa varmasti kymmeniä vuosi vielä henkisesti keskustan vilkkauteen. Tuskin monikaan haaveilee nyt uudesta ravintolasta tai kahvilasta yrittäjänä. Töölössä vielä kivijalassa on melkein kaikki liikehuoneistot täynnä. Tavaratalot sen sijaan kumisevat tyhjyyttään. Tuntuu, että vasta nyt Stockmannilla on ne varsinaiset hullut päivät. Kuitenkin ollaan jo huhtikuussa, jolloin pitäisi olla kevään paras sesonki toukokuun kanssa. Kansa kuitenkin syöksyy kesälaitumille mahdollisimman aikaisin, mikä vieläkin hiljentää keskustan kauppaa kesäksi.

Kukaan ei tiedä kuinka kauan tilanne kestää. Monille yrityksille tilanne on kestämättön koska vuokrakulut raksuttavat koko ajan ja mitään varmaa tilanteen kehittymisestä ei nyt ole. 

#keskusta #hiljainenkeskusta #kuollut #helsinkiläisetyrittäjät #ravintola #kahvila #töölö #stockmann #hullutpäivät #tavaratalot #kumisevattyhjyyttään #kansakesälaitumille #huhtikuu #toukokuu #sesonki #hiljentää #kauppa #kesäksi #kansa #liikepaikka #huippupaikka #kivijalka

8. huhti, 2021

Näinhän siinä kävi, että Tenon lohi on rauhoitettu kaudella 2021. Luultavasti se on rauhoitettu useamman vuoden peräkkäin. Päätös oli tietysti oikea, koska lohen nousu on ollut niin vähäistä useamman vuoden.

Olisi mukava tietää syy lohen vähyydelle. Koska en ole lohentutkija, niin en voi kun arvailla asiaa. Mielestäni suurin syy on lohen kassikasvatus. Vuonoissa on niin paljon kalatäitä, että smoltit kuolevat niihin valuessaan mereen. Ainakin niin luontodokumenteissa kerrottiin. Varmasti yksi syyy on myös voimaks meripyynti ja trooliarmeijoiden koon voimakas kasvaminen viime vuosikymmeninä.

Silti Tenolle on päästävä. Tenon valo ja ilmapiiri on koettava. Tällä kertaa kesälomalla vavan ja kelan korvaa kamera. Nyt pääsee pureutumaan syvemmälle Tenojokilaakson elämään ja tuntureihin. Vaatiihan se mielenlujuutta, kun lohi läsäyttelee suvannossa ja itse on orpona rannalla. mutta sellaista se on elämä.

#teno #tenonlohi #teno #tenonkalastus #lohentutkija #kassikasvatus #vuono #kalatäit #smoltti #oikeapäätös #tenojokilaakso #tunturit #luontodokumentti #meripyynti #trooli #trooliarmeija #mielenlujuus #läsäyttelee #orpona #lapinvalo #tenonvalo 

7. huhti, 2021

Tänään pitäisi tulla päätös Tenon kesän 2021 kalastuksesta. Aika varmasti kaikki kalastus kielletään joella useaksi vuodeksi. Norja teki jo päätöksen asiasta ja suositteli sitä myös Suomella. Kolmen viime vuotena jokeen on noussut todella huonosti kalaa ja viime kesä oli asian suhteen pohjanoteeraus. On hyvä, että asialle tehdään jotain, mutta silti asia harmittaa.

Itse meinaan mennä kesällä Tenolle Nuorgamiin Lohirantaan, vaikka kalastus olisikin kiellettyä. Nimittäin Tenon maisemat tarjoavat paljon muutakin valokuvaajalle. Eniten toivon nyt, että edes Suomen ja Norjan raja pysyisi auki kesällä. Haluaisin kuvata Norjan rannikkoa ja sen  pieniä kyliä. Myös lintusaarilla olisi mukava käydä. Samoin aijon valokuvata Tenoa ja sen lähiympäristöä. Lohivapa vain vaihtuu tänä kesänä kameraan. Kyllä senkin kanssa ainakin yhden kesäloman hyvin viettää. Tenojokilaakson valo on ainutlaatuista, joten se pitää taas kesällä kokea. Samalla voi hyvin tukea Tenon paikallisia yrittäjiä.

#teno #tenonkalastus #tenonkalastus2021 #lohijoki #norja #suomi #suositus #kalstuskielto #kiellettykalastus #lohtanousee #lhtanouseetodellahuonosti #joki #jokeen #valokuvata #norjanrannikko #pienetkylät #rajaauki #lohi #lohivapa #lohivapavaihtuu #kesäloma #lähiympäristö #tenonyrittäjät #tenonvalo #tenononjokilaakso #lintusaaret #lohenkalastus #lohiranta #nuorgam #tenonpaikalliset #yrittäjät #raja #suomenjanorjanraja #suomenjanorjan