Blogi

23. helmi, 2018

Tänään tulossa mukava päivä. Heti aamulla 7.00 aletaan tehdä kirjaan liittyviä töitä erään ystävän kanssa ja illansuussa mennään avaamaan keräilyseuran tarjoushuutokaupan tarjouksia. Ei tiedä vaikka illalla olisi muutaman uuden uistimen omistaja, jos oikein hyvin käy. Yabba dabba doo sanoisi Flintstones.

Taulu Yayoi Kusama.

#yayoikusama #painting #modernart #contemporaryart #avantgarde #nykytaide #taide #colours

22. helmi, 2018

Eilen oli surua ja iloa lätkässä. Naiset saivat hienosti pronssia ja miehet tippuivat pois kultamitalin nauhasta. Ei tullut kultaa, vaikka lehdet jo taas kerran lupailivat sitä ennen kisoja. Minua ei se kuitenkaan haittaa yhtään. Tärkeämpää olsi saada maamme sosiaalipuoli kuntoon. Siellä ei budjetit kasva, vaikka joissain asioissa ne moninkertaistuvat. Tasan ei käy onnenlahjat. Tänään jatketaan yhdistetyllä olympiakisoissa. Menestestystä tulee vain, jos pojat lentävät mäessä pitkälle. Nyt on siellä viimeinen näytön paikka. Hoitopuolella, joka päivä on näytön paikka. Harvoin kukaan kehuu, vaikka kuinka onnistuisi. Samalla pitäisi tulla toimeen, vaikka kaikki kallistuu.

Kuvassa hiihtokipailut 60-luvulla.

#olympialaiset

21. helmi, 2018

Nyt alkaa tuntuu siltä, ettei Suomi enää tavoita Norjaa ja Ruotsia näissä kisoissa olympialaisissa mitalien määrässä. Ei vaikka meiltä Suomelta astuisi kehiin kaiken voittava Elmo. Tuntuu, että niitä Elmoja syntyy lähes päivittäin Norjaan.

Iltalehti kertoi kaiken oleeellisen. "Itse asiassa norjalaisurheilijat ovat voittaneet näissä kisoissa kahtena eri päivänä muutamassa tunnissa yhtä monta olympiakultaa kuin suomalaiset kahdeksissa kesä ja talvikisoissa yhteensä." Huh, huh tämä on kyllä suomalaiselle penkkiurheilijalle tylyä tekstiä.

Pitää olla kuitenkin ylpeitä suomalaisista. Tänäänkin oli kovia suorituksia Big Airissa, mutta silti suomalaiset eivät päässeet finaaliin. Taso oli huima. Jos yrittää parhaansa vallitseviin harjoitusolosuhteisiin nähden, sen pitää riittää.

Onko meillä liikaa johtajia, vai mikä on? Ainakaan johtajilla Mika Kojonkoskea myöten ei ole varmasti tulospalkkausta, mitä kyllä ihmettelen. Varaa on maksaa johtajille kymmeniä tuhansia kuukaudessa, mutta ei ole varaa rakentaa esim pikaluisteluhallia. Jos olisi saatu olympialaiset, niin halli olisi pitänyt rakentaa. Kelkkahallikin pitäsi rakentaa, sillä suomalaisethan ovat jykevärakenteisia ja soveltuisivat hyvin kaljavatsoineen kelkkailuun. Tosin harjoitusta pitäisi tehdä aika tavalla, on nimittäin kova laji.  Pitäisi alkaa pitämään urheilijoista huolta ja antaa usealle johtajalle samalla kertaa monoa persuksiin.

Toivotaan, että parisprintissä ja jääkiekossa kulkee.

Kuva: Republic of Korea.

#olympialaiset #parisprintti #mitalitaulukko #norja #olympialaiset #pyeongchang #kanada #suomi

 

20. helmi, 2018

Tänään aamulla oli kuviani Flickerissä katsottu 2009211 kertaa. Toinen miljoona meni huomattavasti nopeammin kuin ensimmäinen. Päivittäin tulee lisättyä kuvia sinne. Kuvat pysyy hyvin järjestyksessä ja leviävät sieltä ympäri maailmaa. Näen jokaisen kuvan katselukerrat ja haut. Helsinkiä haetaan usein ja samoin suurimpia museoita. Myös Veijo Rönkkösen "Parikkalan patsaspuisto" on edelleen kova juttu Suomessa.

#museo #museokortti #helsinki #parikkalanpatsaspuisto #flickr 

19. helmi, 2018

Monilla on nyt hiihtoloma. Aika hyvässä säässä mennään suurimmassa osassa maata. Ainakin eilen Porkkalassa oli aivan huippusää. Kyllä sitä mielellään lähtisi Lappiin laskettelemaan ja lomailemaan. Nyt siellä on useampi kuukausi huippusesonkia. Sukset saa hankittua Mankkaan Suksihuollosta ja sitten vaan nokka kohti rinteitä. Itse vaan joudun kärvistelemään kirjoituspöyän takana.

#hiihtoloma #loma #rinne #laskettelu ##hiihto #lappi #sukset