Blogi

2. huhti, 2020

Tänään kuvaamassa metroasemilla. Pitää sanoa, että harvoin, jos koskaan kuvaaminen on ollut niin vaikeata. Kuvan kaveri oli hauska ja kohtelias, mutta samaa ei voi sanoa kaikista. Taitaa korona-ongelmat näkyä nyt kaduilla pahasti. Lauantaina kauppatorilla oli porukka todella ystävällistä, mutta ei todellakaan tänään. Kaduilla kyllä näkee helposti kaiken tarpeellisen.

#metro #metroasemat #kadut #srtolling #streetphotography #photography #urban #urbanshots #streetshots #katukuvaus #katukuvat #helsinkistreets #streetphotographyfinland #koronaongelmat #kauppatori #portrait #muotokuva #streetphotographyhelsinki #kadut #streets

 

1. huhti, 2020

Alvar Aalto -säätiö ja Museovirasto ovat tehneet yhteisen suunnitelman MH 2021HelMer Helsingin Merihaan muuttamisesta Alvar Aalto -lähiöksi. Merihaassa on jotain samanlaista kauneutta kuin funktionaalisessa Paimion parantolassa, joka rakennettiin 1930-luvulla Paimioon, sanoo museoviraston johtaja Eija Anttila. Sen takia lähiö saa nimekseen tulevaisuudessa 2021 Alvar Aalto -lähiö. Projekti lisää entisestään Merihaan viihtyisyyttä.

Merihaan jokaiseen talon tullaan maalaamaan Alvar Aalto graffiti. Se voi olla muotokuva, Paimio-tuoli, Aalto-maljakko, Mehiläis-valaisin tai Finlandia-talo. Talojen ovien kahvat tullaan muuttamaan Aallon suunnittelemiin ja talojen pihoille tulee Aallon puisia pihahuonekaluja. Alueelle tulee yksi lasihytti, jossa puhalletaan Aallon Karhulalle suunittelemia Savoy-maljakoita. Lasiesineet puhalletaan alkuperäisiin puumuotteihin. Hiekkalaatikot muutetaan Aalto-maljakon muotoisiksi. Suunnittelua valvoo tarkasti Museovirasto.

Projektin valmistuttua hanketta on tarkoitus viedä myös Tukholman lähiöihin sinisen metrolinjan läheisyyteen, kuten Rinkebyhyn, Tenstaan ja Hjulstaan, joissa muutostyöt alkavat aikaisintaan vuonna 2022.

Työryhmä:Minna Heimola, Ilkka Jukarainen, Laura Luomalehto ja Susanne Salin.

#davidpoppa #art #sreetart #merihaka #helsinki #helsinkiart #arthelsinki #strolling #katukuvaus #streetphotography #fotography #urbanshots #helsinkistreets #katukuvaus #streetphotographyhelsinki #lähiö #huhtikuu #urban #streetlife #katutaide #graffiti #nykytaide #upart 

 

31. maalis, 2020

Taas kerran syötiin "Järkisärkeä". Viime viikkoina on syöty sitä useasti. Meidän käyttämä maku on savu & luomuvalkosipuli. Kyllä on helppoa kotimaista ruokaa. Purkki järkisärkeä ja pussillinen peruna/sipuliseosta pakkasesta. Sekoitetaan ja lisätään 2 dl kermaa. Päälle juustoraastetta, niin tulee rapea pinta. Vielä nokare voita, niin avot! Voi mahdoton, kun on hyvää. Asteita on 200 ja 55 minuuttia. Yleensä saa olla hiukan yli. Kun pinta alkaa ruskistua rapsakaksi, niin on sopivasti valmis. Suosittelen lämpimästi. Voiko kalaruoka olla enää helpompaa valmistaa.

#järkisärki #ekoteko #särki #kala #kalaruoka #kotimainen #kotimainenkala #kermaa #kotimainenruoka #valkosipuli 3luomuvalkosipuli #juustoraaste #voi #rapsakka

29. maalis, 2020

Tämä yksi kuva kauppakeskuksesta kertoo hyvin miten hiljaista niissä on juuri nyt. Kuvan otin eilen lauantaina Forumissa puolenpäivän aikaa. Se kertoo minkälaista tuskaa kauppakeskuksien yrittäjillä on. Sponda hoitaa Forumin kiinteistöjä. Monet kiinteistöjen vuokraajat, kuten Citycon on ilmoittanut, että heillä vuokranmaksu jatkuu edelleen normaalina. Kuitenkin samaan aikaan Euroopan Keskuspankki EKP antaa tukia Cityconille(lähde:Taloussanomat 25.3). Tämänlkaltaiseen riistoon pitäisi hallituksen puuttua nyt kovalla kädellä ja vapauttaa yrittäjät vuokranmaksusta Korona-viruksen ajaksi. Muuten tätä vyyhtiä käsiyeellään vielä vuosien kuluttua.

Helsingin kaupunki teki hienon ratkaisun ja antaa vuoraajilleen kolmen kuukauden vapauden vuokranmaksusta. Vaikka Helsingin kaupunki on tehnyt paljon huonoakin yrittäjäpolitiikkaa, niin tässä asiassa kaupunki toimi hyvin ketterästi ja todella esimerkillisesti. Jos tämä on Jan Vapaavuoren aikaansaannoksia, niin siitä todella iso sulka hänelle.

#forum #sponda #citycon #kauppakeskus #mall #kiinteistöyhtiö #photography #fotography #ekp #koronavirus #taloussanomat #janvapaavuori #helsinki #helsinginkaupunki #vuokkra #yrittäjät #suomenyrittäjät 

28. maalis, 2020

Tänään kävin kääntymässä Helsingissä. Nyt ovat kadut tyhjempiä kuin koskaan. Edes juhannuksena ei ole näin hiljaista. Minun oli pakko mennä kaupungille, koska tarvitsen viikon sisällä 4-8 loistavaa kuvaa. En tiedä sainko niistä yhtään tänään. Ehkä yhden tai kaksi, mutta en ole varma.

Se murheen keskellä on hyvää, että ne harvat ihmiset, jotka ovat kaupungilla ovat todella ystävällisiä. Huonot ajat yhdistävät ihmistä. He todella välittävät toisistaan ja sitä todelakin tarvitaan nyt Korona-viruksen keskellä. Vain näin selviäme eteenpäin. 

#korona #koronavirus #helsinki #streetphotography #photography #portrait #yhdistää #ihmisiä #muotokuva #kauppatori #tyhjätkadut #helsinginkadut #katukuvaus #helsinkistreets  #salutorget #selviytyminen #marketsquare