Blogi

23. marras, 2020

Viikko alkaa hyvinkin kiiruussa. Oikein harmittaa tylsistyä työpöydän takana ja katsoa ylöspäin sinistä taivasta. Ei edes työmaalle ehdi mennä kuvaamaan. Ei siellä kyllä mitään ole tapahtunut, koska kävin siellä vasta eilen kuvaamassa. Silti tekisi mieli lähteä uudestaan ja ottaa lisää kuvia pitkään kuvareporttaasiin. Vasta keskiviikkona pääsee liikkeelle. Silloin pitää vääntää pidempi lenkki kameran kanssa.

#viikonalku #työmaa #kamera #valokuvaus #kuvareporttaasi #tylsistyä #työpöytä #sininentaivas #taivas 

22. marras, 2020

Hetken talvinen kauneus vaihtui pimeyteen. Viime yönä lähes nauratti se milä massiivisella raivolla satoi vettä alas. Jos tuo kaikki olisi tullut lumena, niin meillä olisi ollut aika paljon lunta tänään. Nyt saamme odotella talvea taas vähän aikaa.

#talvi #talvinenkauneus #vesisade #lumi #lumisade 

 

21. marras, 2020

En varsinaisesti pidä kauheasti talvesta. Eilen oli kyllä kaunis ilma ja uusi ensilumi oli niin viattoman puhdasta. Jos uutta lunta olisi joka päivä talvella, niin varmaankin rakastaisin talvea.

Pelottavan liukasta eilen kyllä oli. Hipsuttelin varovasti kameran kanssa ja luulin kaatuvani koko ajan. Yhdessä kohtaa oli hengenvaarallista, kun työmaan kupeessa valui putkesta suoraa vettä kadulle putkesta. Eikä mitään varoitusta tietenkään. Siinä olisi voinut käydä todella huonosti.

Viikolla menen kyllä ostamaan raudat kenkien pohjaan. Ei miehestä niin väliä, mutta kameraa pitää yrittää suojella.

#talvi #ensilumi #lumi #likas #vaittomanpuhdasta #hipsuttelu #kamera #kaatuminen #likastusraudat #liukastuminen #hengenvaarallista #talvi #hemgenvaarallista

20. marras, 2020

En tiedä pitääkö paikkaansa vai onko hevosmiesten tietotoimiston uutisia, mutta kuulin huhun jonka mukaan Uudenmaa menisi jälleen kiinni. Päätös pitäisi tulla tämän aamupäivän kokouksessa.

Minuun tämä päätös, jos se tulee ei vaikuta mitenkään. Paljon enemmän olen huolissani omaishoitajien jaksamisesta. Heidän hyvinvoinnista ei kukaan tunnu olevan Helsingin päättäjissä tarpeeksi huolissaan. Päätöksiä ei tehdä ja ne mitkä tehdään, niin tulevat aivan turhan hitaasti.

#uudemaan #uudenmaakiinni #omaishoitajat #hyvinvointi #päättäjät #päätökset #omaishoitajat

19. marras, 2020

Helsinki saa uuden pormestarin, kun Jan Vapaavuori ilmoitti yllättäen luopunvansa pormestarin pestissä. Kisa aukeavasta paikasta on tietysti kova. Jos ehdokaslistaa katsastaa, niin tuntuu, että on A-joukkue ja B-joukkue. Aidosti B-joukkueessa on Sipoosta Helsinkiin muuttava Nyt-puolueen Hjallis Harkimo ja mahdollisesti kisaan tuleva ikoninen feeniks-lintu Paavo Väyrynen Keminmaalta. Hän on ilmoittanut, että hän harkitsee asettuvansa Keskustan ehdokkaaksi Helsinkiin. Paavo ja Hjallis ovat sutjakkaasti ehdokkaana siellä, missä tiedossa on valtaa. Molemmat vaihtavat puoluetta ja paikkakuntaa nopeammin, kuin lähijuna viheltää Espoosta Helsinkiin.

A-joukkuueessa ovat Kokoomus, Vihreät, Demarit ja Perussuomalaiset. Joku noista neljästä puolueesta voittaa pormestarin paikan. Jos Nazima Razmyar saa vetoapua pääministeri Sanna Marinilta, niin demari saattaavat viedä pormestarin paikan. Vihreillä, eikä Kokoomuksella ole vielä ehdokasta. Sen sijaan Jussi Halla-aho on jo ilmoittanut asettuvansa ehdokkaaksi. Halla-aho lienee saamassa eniten yksittäisiä ääniä, mutta riittääkö puolueen kannatus Helsingissä. niin se  jää nähtäväksi. Jos kyseessä olisi eduskuntavaalit, niin tulos voisi olla toinen.

Kuitenkin tilanne on puolueiden välillä, niin tasainen, että neljän koplasta voi kuka vaan voittaa. Jos Kokoomus ei saa vetovoimaista ehdokasta, niin ehkä Jussi Pajunen kutsutaan apuun naftaliinista. Elina Lepomäki on ja Sari Saromaa jo lienevät lieltäytyneet pestistä. Alexander Stubb saatetetaan tuoda virkaa varten Suomeen, mutta tuskin hänellä on enää hirmuista vetovoimaa Suomen politiikassa.

Entä sitten vihreät. Anni Sinnemäki ei ole vielä ilmoittanut asettuuko hän ehdolle pormestarin paikalle. Kuitenkin olisi aika ihmeellistä, jos vihreät voittaisivat pormestarivaalin. Sen verran absurdia ja sekavaa on ollut heidän hallitustyöskentelynsä.

Eli keväällä on odotettavissa lisää sirkushveja. jJs koronaepidemia yltyy, niin vaalit saatetaan siirtää tulevaisuuteen. Sen mahdollisuus kasvaa koko ajan.

#pormetarivaali #helsinki #helsinginpormestari #nasimarazmyar #annisinnemäki #vihreät #kokoomus #janvapaavuori #nytliike #demarit #sannamarin #perussuomalaiset #jusssihallaaho #alexanderstubb #elinalepomäki #sarisarkomaa #sirkushuveja #kuntavaalit #hallitustyöskentely #sipoo #keminmaa #paavoväyrynen #hjallisharkimo #ikoninen #sipoo #feenikslintu #keminma #espoo #helsinki #jussipajunen #naftaliinista