Blogi

25. syys, 2021

Iltasanomat kertoi, että kansanedustajista 18 % eli 36 ei ole ottanut kahta koronarokotetta.

Olen santon. Taas ovat Vihreät ja Perususomalaiset ovat ehkä lähentyneet toisaan salaliitotarinoineen. Onneksi vielä Kristallipuolue ei ole eduskunnassa.

#iltasanonat #kansanedustajat #vihreät #perussuomalaiset #salaliittoteoria #kristallipuolue #kaksikoronarokotetta #koronarokote "valopäät

24. syys, 2021

Tänään oli synkkää ja harmaata. Kun katsoi aamulla ulos ikkunasta, niin ei halunnut lähteä ulos. Meillä oli tänään siivouspäivä. Tosin Jaana kuvasi aamulla kukkia, mutta minä en paljon osallistunut siihen. Muutamia kommentteja annoin, kun Jaana kysyi. Huomenna onkin sitten varsinainen kuvauspäivä ja saa kuvata kunnolla ja laittaa parastaan.

23. syys, 2021

Tänään on kyllä aika väsynyt ja lihaksia särkee. Eilen tuli käveltyä niin paljon ja mukana oli raskas kamerakalusto. Tietysti sitä olisi voinut olla mukana kevyt kamera. Oikeastaan raskauden aiheyttaa iso objektiivi. Vaikka siitä tulee niskat kipeäksi, niin se puolustaa erittäin hyvin paikkaansa. Eilen sillä sai mukavia maisemakuvia merestä ja sen luodoista.

Kohta on taas lähdön aika. Yritän, etten ottaisi tänään montakaan kuvaa. Sitten huomenna voisi ottaa enenmmän kuvia, vaikka ennuste lupaa sadetta huomiselle päivälle.

#ojektiivi #raskaskamera #kemerakalusto #isoobjektiivi #maisemakuvia #meri #luoto #lihaksiasärkee 

22. syys, 2021

Kävin tänään katsomassa Helsinki Biannaalin Vallisaaressa. Se oli yllättävän kova. Taideteokset  sopivat hyvin merelliseen ympäristööön. Siten minun ei tarvitse olla loppuruuhkassa viikonloppuna. Näyttely loppuu sunnuntaina.

Pidän muutenkin Vallisaaresta. Se on kehittynyt valtavasti viime vuosina. Myös puusto on aivan erityistä. On hienoa, että Helsingin vanhat saaret tulevat helsinkiläisten virkistyskäyttöön.

#helsinkibianneeli #vallisaari #helsinki  #vanhatsaaret #virkistys  #viikonloppu #loppuruuhka #nöättely #helsikiläisten #helsinkiläistenvirkistyskäyttö 

21. syys, 2021

Nyt kiistellään poliisien määrärahoista. Hallituksen mielestä poliisi saa tarpeeksi rahaa ja poliisin mielestä aivan turhan vähän. Keskustan Annika Saarikko epäilee, että poliisi on tuhlannut liikaa rahaa. Poliisi esittää kuitenkin järkeviä näkökantoja siitä, miksi rahaa on liian vähän.

Opposition mielestä poliisille olisi tärkeä antaa enemmän määrahoja. Enemmistö kansasta on mielestäni sitä mieltä, että poliisin tulee saada riittävä määrä rahaa. Mitä kaikkea tapahtuisikaan, jos huumeet vapautuisivat, kuten Vihreät ovat esittäneet. Tupakka ja nuuska olisi kiellettyä ja huumeet olisivat vapaita käytettäväksi. Kaikkeen tuntuu löytyvän rahaa hallitukselta paitsi Suomeni vahuksille ja poliisille. Samanlaista meno on ollut jo useamman vuoden.

Kaikki eivät taida muistaa miten poliisille kerättiin 60-luvulta rahaa poliisiautoihin. Ne luovutettiiin poliisille Senaatintorilla ja minäkin olin ehkä silloin paikalla 14.5.1967. Kampanjan masinoi Niilo Tarvajärvi ja rahat saatiin kasaan Hamsteri-tarroilla. Kohta pitää alkaa kerätä rahaa poliisiautoihin, kun hallitus pelastaa sillä aikaa suurta maailmaa.

Kuvassa poliisi tarkistaa autoja Asema-aukiolla 1967. Kuva: Konstantin Grunberg, Helsingin kaupunginmuseon kuva-arkisto.

#poliisi #oppositio #hallitus #poliisinmäärärahat ##senaatintori #annikasaarikko #vihreät #vanhukset #suomenvahukset #poliisi #tupakka #nuuska #huumeet #poliisiauto #60luku #poliisiautokeräys #keräyspoliisille #keskusta