Blogi

5. elo, 2020

Keskustassa näyttää kuohuvan, kun Annika Saarikko haastoi istuvan puheenjohtaja Katri Kulmunin. Mukaan tuli myös prinssejä tavoittelemaan puheenjohtajuutta. Petri Honkasella pitää olla Paavo Väyrysen puheenlahjat ja pyrkyryys, jos hän aikoo voittaa tulevan puheenjohtavaalin. Naiset ovat siis kuskin paikalla ja nähtäväksi jää kumpi heistä tulee kisan voittamaan.

Jos Keskusta vaihtaa puheenjohtajaa, niin mitä siitä seuraa. Ainakin suurempaa hajaannusta, jos Saarikko tulisi valituksi ja häviäisi sitten ensi kevään kuntavaalit. Pitää muistaa, että Saarikko oli hyvinkin näkyvästi esillä edellisessä hallituksessa toteuttamassa soteuudistusta ja maakuntamallia. Häntä pidetään enemmän Juha Sipilän siipeen kuuluvana. 

Olisi aikamoista, jos Kulmuni saisi väistyä puheenjohtajan paikalta ilman yhtään hävittyä vaalia. Se kertoisi hyvin tästä ajasta ja puolueissa tapahtuvasta valtapelistä. Missä sen jälkeen olisi keskustassa puolueen yhtenäisyys ja oikeudenmukaisuus. Häviö kunnallisvaaleissa sen jälkeen saattaisi repiä auki paljon syvempiäkin haavoja Keskustassa. 

#keskusta #puheenjohtajavaali #naiset #prinssit #kuskinpaikalla #puheenjohtaja #keskustanpuheenjohtaja #soteuudistus #maakuntamalli #juhasipilä #katrikulmuni #annikasaarikko #valtapeli #valtapelipuolueissa #syvempiähaavoja #kunnallisvaalit #petrihonkanen #keskusta

4. elo, 2020

Maskeista taas puhutaan, vaikka lopullista päätöstä ei saada aikaan. Samaan aikaan saamme lukea Linnanmäellä tapahtuneesta joukkoaltistumisesta. Paikka, joka pitäisi ehdottomasti pitää kiinni vieläkin. Oli käsittämätön päätös avata huvipuistot.

Jotenkin tuntuu ihmeelliseltä kuinka maskiasiaa vieläkin vatvotaan. Totuus on kuitenkin se, ettei maskeja ole vieläkään tarpeeksi kaupoissa. Asia, josta kirjoittaa myös aamun Ilta-sanomat. Tulee myös todella kalliiksi, jos viisipäinen perhe kuluttaa kymmenen maskia päivässä. Aikamoinen kuluerä vähävaraisille perheille. Riittääkö suositus vai pitäisikö olla maskipakko julkisissa paikoissa. Ainakaan en tiedä itse mitä teen, jos tulee ainoastaan pelkkä suositus.

Ainakin hoitopaikoissa tilataan tällä hetkellä todella suuria eriä kasvomaskeja. Nyt pitäisi saada maskipäätös nopeasti aikaiseksi, että edes tiedettäisiin, mitä tulee tapahtumaan. Maskiasiaakin vielä paljon tärkeämpi asia on omaishoitajat. Miten he jaksavat vai hautautuvatko he kaiken työtaakan ja huolen alle?

#maski #maskit #maskipakko #omaishoitajat #korona #koronavirus #mask #iltasanomat #julkisetpaikat #huvipuisto #linnanmäki #joukkoaltistuminen #työtaakka #huolet #maskipäätös #vähävaraisetperheet #maskipäätösnopeasti #kuluerä #lapsiperheet #eräkasvomaskeja

Kuvassa: falskaava maski

 
What do you want to do ?
New mail
3. elo, 2020

Elokuun ensimäinen viikko on jo aluillaan. Kohta alkavat koulut ja ihmiset alkavat palaamaan töihin. Kannattaa muistaa, että osa ihmisistä on vielä lomautettujna ja vanhukset eivät vielä pääse päivähoitoon Koronan takia. Eli tasan eivät käy onnenlahjat. Samalla ulkomailta kuuluu huolestuttavia uutisia toisesta korona-aallosta. Jotkut suomalaiset ovat jo käyneet hakemassa heinäkuussa Koronan ulkomailta. Jos sen tuo sieltä Suomeen mukanaan, niin ei ainakaan kannata alkaa neuvomaan muita suomalaisia sen hoidossa, kuten lehdistä olemme saaneet lukea viime viikolla.

Itselle viikko saattaa olla aika kiireinen. Muutama mukava tapahtuma ja päälle peruspuurtamista. Tästä tulee vielä oikein hyvä viikko, kun kesää on vielä lähes kuukausi jäljellä.

#hyväviikko #elokuu #korona #koronavirus #ulkomaat #suomalaiset #kesäloma #lomautus #vanhukset #päivähoito #koulut #koulutavautuvat #onnenlahjat

1. elo, 2020

Tänään on tullut löysäiltyä koko päivän. Vain pari tuntia töitä ja loput ajasta katsottu sarjoja Netflixistä Jaanan kanssa. Ihan mukavaa ja rentoa. Viikko on ollut sen verran sekava, että totaalinen nollaaminen tuntuu oikein hyvältä. Katsotaan mennäänkö huomenna samaa rataa, vai keksittäisiinkö jotain muuta tekemistä.

#netflix #sarjafilmit #nollaminen #totaalinennollaminen #sarjat #uglyselfportrait #portrait #doubleexposure

31. heinä, 2020

Tänään olin kuvaamassa Seurasaaressa ja parissa muussakin paikassa. Joten tällä hetkellä hyvinkin väsynyt. Oli kyllä aika haastava kuvaus, kun piti saada kuvattua yksi kansikuva. En tiedä vielä olenko tyytyväinen. Pitää ensin tehdä kuva valmiiksi ja vasta sen jälkeen muodostaa oma mielipide. Ilma oli kyllä turhankin lämmin, joten kyllä se vielä kesä jatkuu vaan, vaikka sääennustajat sanoisivat mitä.

#kansikuva #seurasaari #väsynyt #omamielipide #kuvavalmiiksi #lämminilma #kesä #kesäjatkuu #säääennustaja #lämmin #lämminsää