Blogi

1. joulu, 2022

Nitisee ja natisee, muttei kaadu. Tällä hetkellä Suomen hallitus on toimintakyvytön ja pysynee kasassa vian Superepoxyn avulla. Pääministeri Sanna Marin joutuu kommentoimaan  hallituksen toimia Uudesta Seelannista saakka. Kotimaassa vihreiden Atte Harjanteen mukaan Keskusta ei aiheuta vain närää, vaan myös raivoa.

Keskusta on lähtenyt vaalien lähestyessä kevätlaitumelle ja samalla villiintynyt ainakin kaikkien muiden hallituspuolueiden mukaan. Asioita ei ainakaan paranna ensi viikon välikysymys maataloudesta. Vaaleissa näkee kuka hallituspuolueista hyötyi, vai antaako riitainen hallitus vain lisäkannatusta oppositiolle. Se on kuitenkin varmaa, että meno sen kuin paranee eduskunnassa mitä pidenmälle kevääseen mennään.

#hallitus #välikysmys #maatalous #vihreät #atteharjanne #sannamarin #pääministeri #hallituspuolue #oppositio #lisäkannatus #kevät #vaalit2023 #superepoxy #toimintakyvytön #uusiseelanti

27. marras, 2022

Perjantaina iskimme vähän vastapalloa mustalle perjantaille. Teimme mallin kanssa Jackson Pollock maisen Action painting maalaus-session. Minä toimin, sekä maalarina ja valokuvaajana. Meillä oli todella hauskaa ja elimme väkevästi. Päätimme mallin kanssa, että tämä ei jää viimeiseksi kerraksi, vaan teemme sen joku kerta toistekin. Maalin juoksevuuden kanssa oli vielä jonkin verran haasteita. Kaikki paikat kotona oli hyvin suojattu ja ainakaan tällä kertaa maalipisarat pysyivät sallituissa paikoissa. Onneksi meillä oli runsaasti harmaata suojapaperia ja isoja jätesäkkejä.

#drippainting #actionpainting #exprerrionism #jacksonpollock #modernart #maylinlol #malli #model #artwork #artlife #valokuvaus #kehotaide #suojapaperi #mustaperjantai 

24. marras, 2022

Demarinuoret ehdottavat, että kuvat joissa on muokattu vartalon kokoa, muotoa tai ihoa pitää merkitä. Heidän mielestään sosiaalisen median ulkonäköpaineisiin on puututtava.

Itse en kannata asiaa, vaikka se ei minuun paljoa vaikuttaisikaan. Olsiko se sitten demokraattista vai olisiko se puhdasta luokkayhteiskuntaa. Olisiko se, jopa kauneisleikkauksiin kannustavaa. Eikö se ole parempi, että se on vain suodatin. Siitä ei jää jälkiä ihoon, jota nuori ehkä katuu joskus vanhempana. Olisi epäreilua, jos henkilö jolle on laitettu silikonia, botoxia, tehty rasvaimuja, laitettu värillisiet piilolinssit, nostettu ihoa, pienennetty, suurennettu, imetty rasvaa, leikattu vatsanahka ja tehty muita mielikuvituksellisita plastiikkakirurkiaa ei olisi merkitty. Vain rikkailla tai kunnan kustantamilla henkilöillä on varaa kaikista kallinpiin kauneusleikkauksiin. Olisi todella epäreilua, jos heitä ei olisi merkitty sosiaalisessa mediasssa mitenkään. Siihen verrattuna pienet suodattimet ovat hiirenkakkaa. Pitää muistaa, että myös kuuluisat demarinaiset käyttävät suodattimia ja myös ahkerasti kehon kauneusleikkauksia hyväkseen. Asiat eivät ole yksioikoisia, niillä on niin montaa eri näkokulmaa.

Tärkeämpää olisi puuttua kauneusalan mainosväittäiin, jotka ovat samanlaista höttöä kuin hampurilaismainokset. Kauneusihanteista voi puhua ja sitä voisi opettaa myös kouluissa. Mutta jos merkitään, niin sitten pitäisi merkitä kaikki mahdollinen ja se olisi aika pitkä ja kivinen savotta. Myöskään kuvaajat eivät varmasti muista sadoista tuhansista kuvista mitä on käsitelty ja mitä ei. Alkuperäisen löytäminen voi olla kymmenien tuntien tai peräti mahdoton urakka. Osa löytyisi helposti ja osa ei taas laisinkaan.

Kuvassa May Lin Lol ulkovalossa. Kuvan ihoa ei ole käsitelty, eikä muutettu. Itse kannatan aina luomua parhaiden mahdollisuuksien mukaan. En ole ikinä käyttänyt kuvien retusoijaa kuvissa. Silti arvostan heidänkin tekemää kuvataidetta. 

#luomu #kauneusihanteet #ihonkäsittely #maylinlol #luokkayhteiskunta #kauneusleikkaus #ulkovalo #valokuvaus #kauneusleikkauksiinkannustavaa #mainosväittämä #imetty #pienennetty  #leikattu #suodatin #valokuvaaja #ulkovalo #hampurilaismainos #demarinuoret  #plastiikkakirurgia 

 

23. marras, 2022

Mukavasti Urrban Photo Awards Trieste Photo Days kuvat kiertävät Italiassa eri paikoissa. Minun yksi kuvani on tässä kahvila/ravintolassa. Mukava, että valokuvat pääsevät lentokentille, virastoihin, museoihin, ravintoloihin ja muihin paikkoihin. Näin yleisö saa tietoa kisasta ja tulee myös uusia harrastajia valokuvaukseen. Täytyy olla aika moinen työ tulostaa valokuvat pahville ja jakaa niitä ympäri eri paikkoihin. Näin Suomi ja Helsinki saa lisää näkyvyyttä Euroopassa.

#urbanphotoawardstriestephotodays #photography #fotography #valokuvaus #suomi #helsinki #katukuvaus #urbaaniaelämää #streetphotography #italy #trieste  

22. marras, 2022

Oma tietokone on alkanut pikku hiljaa toimimaan kunnolla. Tietokone oli pitkän aikaa toiminnaltaan kuin etana. Pahinta oli, ettei tiennyt missä vika oli. Tietokone, modeemi ja taloyhtiön vanhanaikainen kaapeli oli aina välillä syytettyjen listalla. Ei auttanut vaikka asiaa kysyi tietoalan ammattilaisilta. Välillä meinasin heittää jo koneen  kiroillen seinään. Nyt homma kuitenkin pelittää. Ei se vieläkään nopein aparaatti ole, mutta jo sentään ihan eri levelillä. Asiaa auttoi, kun ostimme uuden modeemin. Joko vanha modeemi oli menossa rikki tai sitten se oli turhan hidas melkein uuden tietokoneen kanssa. Mistä näistä ongelmista mitään tietää ja edes ymmärtää. Koko ajan tulevaisuudessa taitaa olla enemmän tietoteknisiä ongelmia. Haetaan takaisin koulujen helmitaulut, ne olivat kestäviä ja edullisia.

#modeemi #tietokone #helmitaulu #kaapeli #taloyhtiö