Blogi

11. joulu, 2017

Viikon aloitus on ollut myöhässä, koska taloyhtiön netti on ollut toisen kerran tässä kuussa mykkänä. No ehtiihän sitä vieläkin aloittaa viikon katutaiteella. Tällä kertaa katutaide tulee Amsterdamista. Kuva on Dominique Darcy.

9. joulu, 2017

Eilen aamulla palaverin jälkeen Ateneumiin. Toisen kerran katsomassa Von Wrightin lintuja. Olikin mukavaa, kun museossa oli ihmisiä paljon harvemmassa kuin edellisellä kerralla. Sain rauhassa katsella ja kuvata tauluja. Kuvassa Ferdinand Von Wrightin taulu "Talvimaisema auringonlaskun aikaan" 1867.

Tänään tulee pitkä päivä työn merkeissä. Huomenna meinaan pitää vapaapäivän ja lähteä katsomaan kalastusvälineitä. Tänään kaikki pelissä ja huomenna vaan mukavasti fiilistellään.

7. joulu, 2017

Olipa eilen tohinapäivä. Suuresta juhlasta piti ottaa kaikki irti. Varmasti mielipainuvin asia oli se, että Jaanan kanssa kävimme kuvaamassa sotaveteraaneja Kaunialan sotainvalidien hoito- ja kuntoutuslaitoksessa heidän itsenäisyypäiväjuhlassaan. Tilaisuus kyllä herätti paljon ajatuksia ja aiheuttaa mielessäni syvällistä pohdintaa. Kyllä sitä oli hyvin nöyrin mielin. Sain hyvin onnistuneet kuvat mielestäni. Jännitin niitä aika paljon. Minulla oli niistä kauhea stressi. Juhlan aikana en voinut kuvat kaikkia, koska pelkäsin olevan heidän näkökentänsä tiellä. Juhlan jälkeen menin eteiseen ja yritin kuvata kaikki poistuvat juhlasalista. Eihän se ihan onnistunut, kun välillä tuli niin monta yhtä aikaa. Ei ollut paljon aikaa asetella kameraa. Kuitenkin minulla alkaa olla siihen aika hyvä rutiini. Minusta voisi tulla kakkoskuvaaja häihin. Uskon minulla olevan nyt ainutlaatuinen sarja tästä juhlasta. Hyväksytän kuvat henkilöistä vielä virallisesti henkilökunnan kanssa. Varmasti koskettavia potretteja ja mielestäni ne ovat täynnä todellista tunnetta. Oli upeaa, että sain olla mukana. Ainutlaatuinen muistijälki. Eilen näin sitten ensimmäistä kertaa lottapuvun nuoren päällä. Oli kyllä sykähdyttävä kokemus. Jalat löivät heti setsuuria. Kyllä on hienosti aikoinaan suunniteltu puku. Kukaan ei yltänyt samaan linnanjuhlissa, vaikka sielläkin oli hyviä pukuja. Kuka menee laahuksissa linnan juhliin? Kun siellä oli eilen vieläkin enemmän ihmisiä. Kuitenkin Kauniaisissa oli jotenkin tunnelma paljon aidompaa. Linnan juhlat voisi uudistaa tälle vuosituhannelle. Se voisi kuitenkin aiheuttaa liikaa muutosvastarintaa. Eilen oli hienoa kuorolaulua. Juhlat on hyvä asia, mutta joillakin se menee ihan överiksi. Jos sama tarmo laitettaisiin hyväntekeväisyyteen saataisiin Suomessa niin paljon aikaan. 

6. joulu, 2017

Oi kallis isänmaa. Liuhukoon lippu tänään lipputangossa ylväänä. Kiitos teille veteraanit, lotat ja pikkulotat. Ilman teitä meillä ei olisi isänmaata, eikä vapautta. Te olette parasta mitä maamme on päällään kantanut. Olemme teille ikusisesti kiitollisia antamistanne uhrauksista. Eläköön, eläköön, eläköön isänmaa. #suomi100 #suomifinland100 #finland

Kuva sot.virk Esko Suomela. Lotta vartioi moottoriveneen kannella Mäkiluoto-Ulko-Tammio 07.07.1942. Kuva Sa-kuva.

5. joulu, 2017

Suomen 100 vuotis juhlat lähestyvät kovaa vauhtia. Onko koko vuoden kestänyt juhlinta jo menossa maitohapoille. Hyytyykö kone maaliviivoilla. Aika normaalia menoa on ollut viime päivinä. Ihmiset valittavat ja lehtien otsikot eivät ole kovinkaan positiiivisia. Kuitenkin jos jaksaa lukea hyviä historiallisia uutisia siitä mitä tapahtui 100 vuotta sitten, niin voidaan sanoa, että meillä on helppoa. P.E. Svinhuvudin on täytynyt haluta aika paljon itsenäisyyttä, kun tiedetään että herra oli jo kerran karkoitettu samasta asiasta Siperiaan. Siinä oli oikea suomalainen. Varmasti silloisilla päättäjillä oli paljon meitä vaikeampaa. Meillä varmaankin taas huomenna riehutaan. Eikö olisi helpompaa viedää äärioikeisto ja äärivasemmisto samaan suljettuun paikkaan viikoksi. Avain pois. Ulos voisi tulla hippasten ja muksuhalien jälkeen ihmisiä, jotka olisivat löytäneet toisensa. Samat päämäärät, vain toimintatavat ovat erilaisia. Nyt pitäisi olla posivittivisella asenteella. Mennään ulos ja hankitaan herkkuja ja leivareita huomista varten. Linnan juhlat tulee joka vuosi, mutta Suomi täyttää vain kerran 100 vuotta. Nautitaan nyt kunnolla ja annetaan virran viedä. Skåål!