Blogi

23. tammi, 2022

Perjantaina studiolla oli aivan mahtava meininki. Mallina oli May Lin Lo ja meikkaajana toimi Jaana Jukarainen. Välillä teimme herkkiä kuvia ja välillä oli aivan tasainen sata lasissa. Todella rentouttavaa puuhaa, vaikka välillä pieniä haasteita tekniikan kanssa.

Muuntautumiskyky on mallin tärkeimpiä ominaisuuksia. Se onnistuu Maylta todella hyvin. Ilmeet vaihtuvat todella nopeasti ja niissä on syvällistä mielikuvitusta. On todella mukava tehdä tämän teamin kanssa töitä. Keskiviikko-iltana taas jatkamme kuvauksia studiolla samalla kokoonpanolla ja silloin aiheena on metsänpeikko.

#meikki #maylinlo #jaanajukarainen #makeup #meikki #studio #herkkävalokuva #herkkä #model #malli #mallikuvaus #portrait #tfcd #metsänpeikko #peikko #metsä #muotokuva #potretti #tfcd #muuntautumiskyky #team #peikkoenergiaa

21. tammi, 2022

Tänään pääsen kuvaamaan studiolle yhdessä mallin kanssa. Sitä on melkein yhtä innoissaan, kun vasikka kevätlaitumella. Ilta sujuu mukavasti, ellei sulakkeet pala tai valot mene rikki. Mulla ei onneksi vielä ole kertaakaan menneet sulakkeet studiola. Muta voihan sekin joskus tapahtua.

Nyt taas luovuus kukkii. Sekä kuvaaja ja malli ovat keksineet itse eri kuvausaiheita. Rekvisiittaa on hyvä olla mukana runsaasti, niin kuvaaminen on inspiroivampaa. Studion katossa on kiinni myös keinu, jota voi jossain vaiheessa kokeilla.

Tänään alkaa uusi projekti, joten katsotaan saisko näistäkin valkouvanäyttelyn joskus parin vuoden päästä. Valokuvaaminen tekee hyvin onnelliseksi, ainakin tänään.

#studio #studiokuvaus #malli #valokuvaaja #sulakkeet #luovuus #luovuuskukkiii #rekvisiittaa #inspiroitua #keinu #valokuvaaminentekeeonnelliseksi #vasikkakevätlaitumella #tekeeonnelliseksi

20. tammi, 2022

Tänään on satanut ja tuiskuttanut kunnolla lunta. Onneksi on saanut olla pelkästään kotona, eikä ole tarvinnut kömpiä hangessa. Eilen olikin toinen tahti ja liikuin pitkiä matkoja edestakaisin. Ensin olin kuvaamassa hautajaisissa ja sen jälkeen menin vielä esittelemään valokuvanäyttelyäni Kanneltaloon. Tänään olen käsitellyt valokuvia ja äsken tuli kuunneltua Ylen vaalitenttiä.

#luntasataa #hautajaiset #valokuvanäyttely #ylenvaalitentti #vaalitentti #kanneltalo #valokuvienkäsittely #tuiskuttaalunta

19. tammi, 2022

Aluevaalit lähestyvät kovaa vauhtia. Gallup ennustaa 52% äänestysprosenttia. Tuntuu aika korkealta, mahtuukohan millään mihinkään virhemarginaaliin. Vaaleissa huomio kiinnittyy viidenteen ja kuudenteen sijaan. Jos Vasemmistoliiton ja Vihreiden kannatus jää alle 10%, niin jatkuuko silloin hallituksessa oleminen. Sitä sopii vahvasti epäillä.

Eilen illalla MTV vaalitentti oli kyllä aika sekavaa kuunneltavaa. Voittajia ei kuitenkaan oikein tuntunut olevan. Toisten päälle puhumista ja huutamista oli koko ilta. Kukaan ei oikein tunnu tietävän, mitä tulevat uudistukset maksavat. Parasta olisi maakuntavero. Toisten puolueiden mielestä se ei nostaisi kokonaisveroastetta. Se olisikin jotain uutta, jos uusi vero ei nostaisi veroja. Se olisi taikureiden mainio hokkuspokkus temppu. 

#aluevaalit #maakuntavaalit #gallup #virhemarginaali #maakuntavero #vasemmistoliitto #vihreät #hallitus #koknaisveroaste #mtv #vaalitentti

18. tammi, 2022

Tänään pitää koittaa ottaa levon kannalta. Jotain työtä tulee tehtyä, mutta onnelsi ei tarvitse lähteä ulos. On sen verran tullut mentyä viimeisen viikon aikana.

Mukavaahan se on ollut kuunnella palautetta valokuvanäyttelystä. Eilenkin illalla oli oikein hyviä keskusteluja Kanneltalolla ihmisten kanssa. Nyt on tainnut tulla palautetta jokaisesta näyttelyn valokuvasta. Huomenna sitten taas ihan livenä paikan päällä Kannelmäessä.

#valokuvanäyttely #urbaaniaelämää #kanneltalo #keskustelut #kannelmäki